Ook Ab en Leo gestrand

Geplaatst op 9 mei 2024

Dinsdag 7 mei moesten de districtskampioenen Ab van Doornspeek en Leo Doppenberg bij BV ’75 in Leusden strijden om de titel Gewestelijk Kampioen van Midden Nederland. Ab moest dat doen in de 3e klasse Libre (dag-pk) en Leo in de 4e klasse Libre (dag-pk). Voor beide klassen hadden zich 4 deelnemers gekwalificeerd.

In de 1e ronde moest Ab (TMC 43) het opnemen tegen Gerrit Geurtse (TMC 60) van biljartvereniging West-Peter uit Arnhem en dat werd geen succes. Ab oogde gespannen en vermoeid en moest lijdelijk toezien hoe Gerrit er met de buit vandoor ging. Met een moyenne van 1,137 speelde Ab ver onder zijn normale niveau en dat beloofde weinig goeds voor de rest van het toernooi.
In de 2e ronde moest Ab aantreden tegen Willem van Ee (TMC 45) en dat ging plotseling een stuk beter. Sterker nog, Ab had de volledige controle over de partij en had de partij zeker moeten winnen. Toch ging het nog mis omdat Ab op het laatst een paar cruciale missers produceerde, waardoor hij uiteindelijk één carambole tekort kwam voor de winst. Opnieuw 0 punten dus, waardoor alle hoop op een stunt de prullenbak in kon. Ook zijn moyenne van 1,448 was nog steeds niet om over naar huis te schrijven.
Om niet volledig gedesillusioneerd naar Putten terug te keren zou het mooi zijn als Ab wel de laatste partij zou winnen. Tegen Wim Bekkers (TMC 55) van ’t Ivoor uit Boxtel was het echter weer allemaal droefenis wat de klok sloeg. Met een moyenne van 1,193 speelde Ab opnieuw ver onder zijn kunnen. Waarschijnlijk is het seizoen voor Ab net wat te lang geweest en is hij helemaal toe aan een welverdiende vakantie.

En dus ging alle aandacht nu uit naar Leo. In de 1e ronde moest Leo (TMC 43) het opnemen tegen Antoon van den Akker (TMC 43) van biljartvereniging Sonnevanck uit Berlicum (NB). Helaas ging ook Leo meteen al met pek en veren de bietenbrug op want hij verloor kansloos met een moyenne van 1,240. Je zou het niet zeggen maar Leo leek zowaar wat nerveus. Nu de kop eraf is zou dat in de 2e ronde wel eens verdwenen kunnen zijn.
En dat bleek inderdaad. Tegen Bert Ruiters (TMC 45) van OGB uit Bussum speelde Leo de pannen van het dak. Met een paar beste series, waaronder één van 10, zette hij Bert gelijk goed onder druk en nam hij meteen afstand. Uiteindelijk kwam hij uit op een schitterend moyenne van 1,954 en waren de eerste 2 punten binnen. Het zelfvertrouwen was weer terug en dat gaf goeie hoop voor de laatste partij.
In de slotpartij tegen Piet Merlijn (TMC 39) van biljartvereniging Petersberg uit Arnhem ging het talrijke publiek er eens goed voor zitten. Aanvankelijk ging de partij gelijk op, maar toen Piet uit het niets een serie van 19 produceerde verdween alle hoop bij Leo als sneeuw voor de zon. Vanaf dat moment lukte er niks meer bij Leo, hetgeen resulteerde in een moyenne van 1,090. Leo kan echter terug zien op prachtige PK wedstrijden en kijkt nu al reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen.

Voor wie alle uitslagen nog eens wil nakijken, klik hier en hier.


Aart van DronkelaarOok Ab en Leo gestrand