Henk Visser schrijft historie!

Geplaatst op 4 juni 2024

IMG-20240605-WA0001Op 4 juni 2024 is historie geschreven door Henk Visser. Nadat hij de districtsfinale en de gewestelijke finale 2e klasse bandstoten dagcompetitie winnend had afgesloten mocht hij zich mengen in de strijd voor het Nederlands kampioenschap in deze discipline. Dit kampioenschap werd afgewerkt in Langeraar (Zuid-Holland) en onze Henk was met de te maken 45 caramboles als 2e geplaatst van de in totaal 4 deelnemers.
De eerste horde die genomen moest worden was Loek Rutten van de Bv Crooswijk uit Rotterdam. Het werd een ongemeen spannende strijd die door Henk in 25 beurten nipt gewonnen werd. Hij kwam, geholpen door een serie van 10 tot een prachtig moyenne van 1,800. Zijn tegenstander Loek kwam slechts 1 carambole tekort voor een gelijkspel. Dat is altijd lekker beginnen en het smaakte zeker naar meer.
De tweede tegenstander was Henk Raggers van de Bv Steenwijk. Deze speler had zijn eerste wedstrijd verloren en was qua moyenne als 4e geplaatst. Blijkbaar had Henk in zijn eerste wedstrijd erg veel indruk gemaakt op zijn tegenstander want die kwam er niet aan te pas. Henk hoefde niet eens tot het uiterste te gaan om ook deze partij in 31 beurten te winnen. Hierdoor kwam Henk uit op een moyenne van 1,451 en dat is toch zeker niet slecht. Zo bleven er na 2 partijen nog 2 kanshebbers over: Onze Henk en Bas Kruijthof van de Bv Schollevaar. Die laatste had zijn partijen beide in 27 beurten gewonnen dus Henk kon aan de bak.
Bas Kruijthof was als eerste geplaatst en het zou dus logisch zijn dat hij uiteindelijk met de eer zou gaan strijken. Beide heren hadden behoorlijk last van zenuwen want het werd een moeizame maar ook gelijk opgaande partij. Toch was het onze Henk die uiteindelijk na 36 beurten de winst naar zich toe kon trekken en zich dus Nederlands kampioen mocht noemen. Hij kwam in die laatste partij tot een moyenne van 1,250.
Een prestatie van formaat want Henk is ook het eerste lid van Bv 2Brothers die deze titel in de wacht heeft gesleept. We mogen trots zijn dat hij ons als vereniging op de kaart heeft gezet. Nogmaals proficiat Henk!


Wytze BoonstraHenk Visser schrijft historie!