Dikke nekken

Geplaatst op 13 september 2020

Hoewel ik speel tegen de broodmagere Christiaan hebben onze tegenstanders stuk voor stuk “dikke nekken”.  Een sympathiek team BV ’75 8, gezellig en wat een macht straalt het uit. Na de verloren wedstrijd besluit ik dit seizoen voortaan dichtbij mezelf te blijven en uit te gaan van eigen kracht. Christiaan heeft vooraf met zijn “coach” Gijs mijn spel geanalyseerd, vertelt hij, en het resultaat laat zich raden: zelfverzekerd er op en er over!  “Dikke nekken” doen er toe!

Wout speelt tegen Hennie en kan nooit in zijn spel komen. Heeft hij de ballen eindelijk verzameld, liggen ze achter elkaar,  niet maakbaar. Tegelijkertijd zie je de nek van Hennie zwellen. Wat een “dikke nek” heeft hij en wát een macht. Ontspannen speelt hij zijn wedstrijd uit en laat Wout teleurgesteld achter.

De enige met een nóg “dikkere nek” dan de tegenstander is George. Hoewel er een fase in de wedstrijd is dat Edwin een bedreiging vormt, pakt George de macht. Ontspannen tikt hij, na een paar series van hoog in de 30, de partij met 20 caramboles uit. Chapeau!

Met een uitslag van BV ’75-BV 2 Brothers 32-23 en moyennes van 2,684 (Wout), 3 (Nico), 8,5 (George) is het nieuwe seizoen met verlies begonnen. Het belang van “dikke nekken” is niet te onderschatten. Dus als mijn overhemdboordje in de volgende wedstrijd knelt, dan weet jij genoeg. 

Aldus Nico Sandberg


Aart van DronkelaarDikke nekken