Twee teams kampioen

Geplaatst op 2 mei 2023

Sinds het bestaan van BV 2 Brothers was nog nooit een team kampioen geworden, maar precies in het jubileumjaar is het dan toch eindelijk zover. En niet één kampioen, maar zelfs twee tegelijk. Vorige week dinsdag 25 april werd BV 2 Brothers 1 (beter bekend als “de Driebanders”) kampioen en vandaag, 2 mei, kwam daar dagteam BV 2 Brothers D3 bij.

Terwijl BV 2 Brothers net zijn tweede lustrum heeft gevierd zetten onze driebanders dit feest extra luister bij door als eerste team ooit het kampioenschap binnen te halen. Natuurlijk zat het er al enige tijd aan te komen, maar de druk kan op het eind dermate groot worden dat de knieën van de mannen kunnen gaan knikken. Daar hadden de driebanders echter geen last van, want zij lieten er geen twijfel over bestaan wie dit seizoen de sterkste was in hun klasse. Met een voorsprong van 7 punten gingen de mannen van BV 2 Brothers 1 in Harderwijk de strijd aan met D.O.S. 7. In een ongewone volgorde mocht Rob als eerste opdraven tegen Frans. Rob leek toch wel wat last van zenuwen te hebben want in het begin speelde hij zijn caramboles maar moeizaam bij elkaar. Toen Frans inmiddels een riante voorsprong had genomen stroomden er ondertussen steeds meer Brothers binnen en dat kwam het spel van Rob duidelijk ten goede. Langzaam maar zeker kwam Rob langszij en na 47 beurten wist hij de partij binnen te slepen en waren de eerste 12 punten binnen. Ook op zijn moyenne van 0,62 was niets aan te merken. Daarna was het de beurt aan Aart. Ook Aart speelde een moeizame partij, maar dat gold gelukkig ook voor zijn opponent Nico. Halverwege de partij had het er alle schijn van dat Aart het niet zou gaan redden, maar omdat Nico de partij niet kon uitmaken trok Aart uiteindelijk toch nog aan het langste eind. Na 58 beurten maakte hij de partij uit. Dat zijn moyenne van 0,43 aan de magere kant was deed eigenlijk niet ter zake. Met 24 punten was het kampioenschap na 2 partijen al vrijwel binnen. Dries hoefde in zijn partij tegen Paul nog slechts 2 punten te behalen, maar daar liet Dries het niet op aankomen. Hij speelde een degelijke partij maar kon desondanks niet voorkomen dat Paul in 41 beurten de winst naar zich toetrok. Dries kwam uit op een moyenne van 0,32 en dat is conform zijn gemiddelde. De felicitaties gaan uit naar de driebanders Rob, Aart, Bert en Dries. Het bleef daarna nog lang onrustig in Harderwijk.

Het gevolg van dit kampioenschap is dat de driebanders zich automatisch hebben geplaatst voor de Gewestelijke Finale, welke gespeeld wordt op 20 en 21 mei bij BV Mike’s in Veenendaal.

Zojuist werd bekend dat BV 2 Brothers D3 (beter bekend als “het team van Gijsje”) ook kampioen is geworden. Hier was de strijd aanmerkelijk spannender dan bij de driebanders, want na afloop van hun wedstrijd moest een telefoontje naar Leusden uitsluitsel geven. Voorafgaand aan de laatste speelronde had onze D3 namelijk slechts 1 punt voorsprong op BV Leusden D2 en slechts 8 punten op BV ’75 D2 en deze twee teams moesten tegen elkaar. Beide teams streden dus voor hun laatste kans en dat was duidelijk in het voordeel van BV 2 Brothers. Maar eerst naar de wedstrijd van onze D3 tegen Almere ’83 D3. Als alle drie spelers zouden winnen was het kampioenschap zeker binnen, maar daar wenste Almere duidelijk niet aan mee te werken. Arie bezweek als eerste onder de druk en moest met lede ogen toezien hoe zijn tegenstander Chris na 44 beurten als eerste over de finish ging. Arie achterlatend met slechts 8 punten en een zeer matig moyenne van 0,590. Op dat moment wisten ze al dat het niet meer op eigen kracht zou lukken en dat ze dus afhankelijk waren van het resultaat in Leusden. Het was dus wel zaak dat Hans zijn partij zou winnen tegen Joost om nog zicht op de titel te houden. Gelukkig wist Hans zijn zenuwen in toom te houden en wist hij na 34 beurten de 12 punten binnen te halen. Zijn moyenne van 1,029 was overeenkomstig zijn niveau van de laatste weken. De hoop op een kampioenschap werd dus nog steeds in leven gehouden. De partij van Johan kon dus wel eens doorslaggevend worden. Maar hoewel Johan de laatste maanden vrijwel altijd garant staat voor 12 punten moest hij dit keer het onderspit delven tegen Gerard. Johan speelde gezien zijn moyenne van 2,095 zeker geen slechte partij, maar Gerard gaf niks cadeau en speelde een puike partij. Johan bleef steken op 8 punten en met de 12 van Hans en de 8 van Arie kwam het totaal uit op 28 punten. De kans dat het kampioenschap binnen was leek uitermate klein, maar je weet maar nooit. En dus even gebeld naar Leusden en toen bleek BV ’75 gewonnen te hebben van BV Leusden met 30-27 en met die uitslag kwam Leusden 2 punten en BV ’75 6 punten te kort en kon bij “het team van Gijsje” de vlag uit. De felicitaties gaan hier uit naar Johan, Hans, Gijsje en Arie.

Het gevolg van dit kampioenschap is dat BV 2 Brothers D3 een beslissingswedstrijd zal moeten spelen tegen de winnaar van poule D1A, BV Leusden 1 voor een plaats in de Gewestelijke Finale, Deze beslissingswedstrijd wordt gespeeld op 8 mei bij BC Hoevelaken.


Aart van DronkelaarTwee teams kampioen