“Team van Gijsje” niet naar Gewest

Geplaatst op 15 mei 2023

Bv 2 Brothers D3 (“Het team van Gijsje”) heeft de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van de Dagcompetitie tegen BV Leusden D1 verloren met 26-30. De wedstrijd was noodzakelijk omdat er in de Dagcompetitie slechts  één team wordt afgevaardigd naar de Gewestelijke finale.

Hoewel Gijsje, Hans en Johan er alles aan gedaan hebben ging de eer toch naar Leusden. Gijsje ging tegen Pieter als een speer van start, maar na enige tijd kwam er zand in de motor en dat was koren op de molen van Pieter. De partij eindigde in 6-12 voor Leusden en dat betekende dat Hans en Johan aan de bak konden.

Vervolgens was het aan Hans om in ieder geval iets van de achterstand terug te halen. En in het begin leek het er op dat dat ook echt ging lukken. Hans en Arie gingen volledig gelijk op terwijl Arie toch twee keer zoveel caramboles moest maken. Helaas gebeurde hier hetzelfde als  in de partij van Gijsje. Hans miste een paar maakbare ballen en dan zie je gelijk de frustratie bij Hans naar boven komen. Het gevolg is meestal dat het niveau van Hans daar niet beter van wordt en dat was ook nu weer het geval. Arie maakte 4 series achter elkaar (9-6-6-6) en nam daarmee zoveel afstand van Hans dat hij net wat eerder aan de finish was (8-12).

Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al wel beslist want Frits hoefde nog maar 3 punten te halen om de wedstrijd te winnen. Johan wenste zich echter nog niet zomaar gewonnen te geven en ging lange tijd gelijk op met Frits. Toegegeven, Frits speelde niet zijn beste partij, maar  daar stond tegenover dat Johan juist een hele goeie partij afleverde. De hele partij bleef Johan bij Frits in de buurt, maar omdat Frits 61 caramboles meer moest maken dan Johan werd de partij eenvoudig door Johan binnen gesleept (12-6).

Ondanks het verlies heeft het D3 team een fantastisch seizoen gedraaid en daarbij mogen we Arie natuurlijk niet vergeten. Arie was er deze keer niet bij, maar heeft wel degelijk een grote bijdrage geleverd aan het kampioenschap in D1B.


Aart van Dronkelaar“Team van Gijsje” niet naar Gewest