Spannende ontknoping finales clubkampioenschappen 2022-2023

Geplaatst op 26 april 2023

Op donderdagavond 20 april 2023 zou bekend gaan worden wie er bij Bv 2 Brothers in het seizoen 2022/2023 met de eer zouden gaan strijken bij het libre, bandstoten en 3banden. Na een lang seizoen vol met wedstrijden in de verschillende disciplines waren er uiteindelijk 6 leden overgebleven die mochten gaan strijden om de titel. Het talrijk opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten en kregen waar voor hun geld. We begonnen met de finale libre waar Bart en Nico de degens gingen kruisen. In eerste instantie leek Bart de beste papieren te hebben want de mannen gingen na 9 beurten vrijwel gelijk op met een tussenstand van 24-26 in het voordeel van Nico. Tussen de 9e en de 17e beurt nam Nico weliswaar iets meer afstand maar het verschil was met een tussenstand van 37-56 optisch nog altijd in het voordeel van Bart. In de 18e beurt counterde Nico met een serie van 23 en leek Bart even helemaal van slag. Hij produceerde 5 poedels op een rij en keerden de kansen in het voordeel van Nico met een tussenstand van 37-93 in de 22e beurt. Bart hervond zich en begon vanaf beurt 23 weer enkele kleine series te maken. Nico bleef echter stoïcijns doorgaan met scoren en zo stevenden de mannen af op een bloedstollend eind. Bart wist in de 30e beurt zijn laatste 5 caramboles te maken en zag dat Nico er nog 3 moest. De nabeurt leverde Nico idd. de 3 ontbrekende caramboles op en dus moesten ze vanaf acquit proberen de beslissing te forceren. Bart maakte de acquitstoot en vervolgde met 2 caramboles. Nico miste echter en dus ging de titel in het librespel naar Bart van den Berg
Ook de finale in het bandstoten kende een spannend verloop. Martien, die het hele seizoen ongenaakbaar was en al zijn wedstrijden gewonnen had mocht het opnemen tegen Kees de Geus. Martien nam in het begin een voorschot op de titel door na 6 beurten al een 5-2 voorsprong te nemen. Kees bleef er echter rustig onder en ging erop en erover. Na 20 beurten stond er een tussenstand van 12-17 in het voordeel van Kees op het bord en kon het werkelijk alle kanten op. In het vervolg kregen beide mannen toch wel wat last van zenuwen want er werden door beiden de nodige poedels geproduceerd. Martien was de eerste die zich herpakte en na 28 beurten de aansluiting vond bij Kees met een tussenstand van 16-17. Dat bleek voor Kees de nekslag en in de 30e beurt maakte Martien zijn laatste 2 caramboles. Kees miste de nabeurt en bleef eveneens op 18 caramboles steken. Martien Koopman kon daarna de felicitaties in ontvangst nemen voor zijn titel in het bandstoten.
Het slotstuk van de avond was de finale 3banden tussen Bever en Bart. Bever ging als een raket van start en had na 3 beurten al een 7-0 voorsprong genomen. Bart leek zijn kruit tijdens de finale libre een beetje verschoten te hebben want hij kon niet mee in het tempo van Bever. Na 16 beurten was het verschil opgelopen naar 9 met een tussenstand van 14-5. En Bever bleef maar doorgaan met scoren. Weliswaar ging het niet meer zo hard als in het begin maar de voorsprong werd steeds verder uitgebouwd. Na 25 beurten leek het duel met een tussenstand van 21-6 wel zo goed als beslist. Bever liet zijn voorsprong niet meer glippen en maakte in de 36e beurt zijn 25e en laatste carambole. Met een sterke slotserie van 3 leek Bart nog even op weg naar een stunt, maar de laatste 2 ontbrekende caramboles werden Bart niet meer gegund. Zo kwam er een eindscore van 25-14 op het bord te staan en waren de 3 kampioenen bekend. Zo werd Jan Loedeman alias de Bever de laatste kampioen op deze enerverende avond. Alle kampioenen zullen tijdens de komende algemene ledenvergadering gehuldigd worden.
Tenslotte wil ik namens iedereen Aart bedanken voor de opnieuw fantastische organisatie van deze clubkampioenschappen en kijken we alweer reikhalzend uit naar volgend seizoen. De foto’s van de clubkampioenschappen zijn te vinden op Socie (onder foto’s).


Wytze BoonstraSpannende ontknoping finales clubkampioenschappen 2022-2023