Opnieuw twee Brothers (Gio en Leo) naar de Finale

Geplaatst op 25 oktober 2022

Ook de Voorwedstrijden Libre 4e klasse DAG hebben twee finalisten van onze vereniging opgeleverd, nl. Gio en Leo.

De 18 deelnemers waren verdeeld over 3 poules, waarvan één bij BV 2 Brothers. In de poule van BV 2 Brothers streden Gio, Leo en Kees, samen met nog 3 andere deelnemers (allen van B ’67), om een plaats in de Districtsfinale.

Voor Gio verliepen deze wedstrijden zeer succesvol. Hij won alle partijen en behaalde over alle vier partijen een prachtig moyenne van 0,992, hetgeen maar liefst 24% boven zijn aanvangsmoyenne ligt. Met dit resultaat (8 punten) was Gio bij voorbaat verzekerd van een finaleplaats.

Ook voor Leo verliepen de voorwedstrijden op rolletjes. Toch moest hij in de laatste partij zijn meerdere erkennen in Gio, waardoor hij op 6 punten uitkwam. Er waren nu 3 spelers met 8 punten en 4 met 6 punten en omdat er maar 6 deelnemers naar de finale gaan was het dus nog even spannend of Leo de finale zou halen. Als Nieuwe Speler krijg je namelijk een %moy toegewezen van 100%. Maar er omdat 2 spelers minder dan 100% scoorden plaatste ook Leo zich voor de finale.

Omdat Kees op 5 wedstrijdpunten uitkwam viel hij dus automatisch buiten de boot, hoewel hij nog wel te boek staat als 3e reserve.

De volledige uitslag van de Voorwedstrijden Libre 4e klasse DAG vindt U hier.


Aart van DronkelaarOpnieuw twee Brothers (Gio en Leo) naar de Finale