Ook Bv 2 Brothers 3 naar het Gewest

Geplaatst op 3 mei 2023

In navolging van de driebanders heeft gisteravond ook BV 2 Brothers 3 zich geplaatst voor de Gewestelijke Finale. In de C1 gaat namelijk, behalve de kampioen, ook de winnaar van de beslissingswedstrijden tussen de drie periodekampioenen naar het Gewest. En aangezien BV 2 Brothers 3 de tweede periode had gewonnen mochten ze gisteravond in Almere aantreden tegen de twee andere periodewinnaars, t.w. BBC 3 en BV ’75 8.

De eerste wedstrijd ging tussen BBC 3 en BV 2 Brothers 3. Zowel Harry als Geert wisten hun partij te winnen, terwijl Jan (als invaller voor Freek) als enige aan het kortste eind trok. Deze wedstrijd leverde hiermee 4 punten op voor onze Brothers, terwijl BBC 2 punten toebedeeld kreeg. Vervolgens speelde BV 2 Brothers 3 tegen BV ’75 8. In deze wedstrijd wisten zowel Harry als Jan hun partij te winnen, terwijl ditmaal Geert het onderspit moest delven. Dus opnieuw 4 punten voor onze mannen en 2 voor BV ’75. De laatste wedstrijd, tussen BBC 3 en BV ’75 8 was dus puur nog voor des keizers baard, omdat BV 2 Brothers al van beide teams had gewonnen.¬†Opnieuw dus succes voor onze vereniging. De felicitaties gaan uit naar Freek, Harry en Geert en natuurlijk ook een beetje naar Jan, als volwaardige vervanger van Freek. De Gewestelijke Finale vind plaats bij Almere ’83 en wel op 6 en 7 mei 2023.

Gisteravond moesten ook de mannen van BV 2 Brothers 4 in Almere aantreden om beslissingswedstrijden te spelen. Ook zij hadden namelijk een periode gewonnen en moesten voor een plaats in de Gewestelijk Finale aantreden tegen BV DOS 12 en KOT 2. Het begin was uitstekend want er werd gewonnen van BV DOS 12, waarna in de tweede partij DOS eveneens verloor van KOT. De laatste partij, tussen BV 2 Brothers en KOT, moest dus de beslissing brengen. Hoewel Sjon zijn partij won, legden Bart en Henk het loodje en dus was KOT 2 hier de winnaar en plaatsten zij zich dus voor het Gewest. Desondanks kunnen we niet anders zeggen dan dat Bart, Henk en Sjon een fantastisch seizoen hebben gedraaid.


Aart van DronkelaarOok Bv 2 Brothers 3 naar het Gewest