“Ook BIOS is de klos”

Geplaatst op 8 april 2022

Wedstrijdverslag B.I.O.S. 1 – Bv 2Brothers 6 (05-04-2022)

Na een wat mindere periode is team6 weer helemaal in de winning mood. De laatste 4 wedstrijden hadden we met ruim verschil gewonnen, waarbij we 3 keer de volle mep hadden behaald. Mentaal had ik team6 weer helemaal op de rit en contractverlenging als teamcoach voor volgend seizoen lonkte voor mij. Deze avond kregen we echter een lastige opponent t.w. BIOS uit Barneveld. Zij stonden op een keurige 4e plek en de thuiswedstrijd hadden we met miniem verschil verloren. Het zou dus wel eens spannend kunnen worden.

Zowel Ruud als Kees meldden zich keurig op tijd bij mij thuis zodat we met ons drieën koers konden zetten naar Barneveld. Kees parkeerde zijn auto half op de stoep voor de ingang van de BIOS-arena. De mannen van BIOS waren alvast aan het inspelen. Kees knoopte eerst nog een gezellig gesprekje aan met de plaatselijke barman. De BIOS-mannen hadden het idee dat ze met inspelen alvast een voorsprong konden nemen. “Kees, jij mag beginnen”, spoorde ik mijn teammaat aan. Ontspannen pakte Kees zijn keutje uit de tas en keek zijn tegenstander Peter aan met een blik van: ‘Jou vreet ik zo meteen op’. Hij liet Peter beginnen en die leek in eerste instantie niet onder de indruk. Maar de Kees van nu is niet meer de Kees van weleer; hij vreet nu idd. zijn tegenstanders op en dus moest ook Peter er aan geloven. Na 28 beurten harkte hij de eerste 12 punten binnen met een moyenne van 1,39.

In het kader van onze aloude geprezen tactiek ‘Houd de kopman uit de wind’, moest ik het opnemen tegen Joop. Daar had ik de vorige keer dik van gewonnen en dus maakte ik me niet al teveel zorgen. Maar….., het liep voor geen meter in het begin. Ik verzandde alweer heel snel in gehaast en onzorgvuldig spel en zag Joop een flinke voorsprong nemen. Na 17 beurten was mijn achterstand 26-19. Ik zag mijn maten Kees en Ruud met een bezorgde blik vanaf de kant toekijken en dacht: “Ik kan mijn team nu toch niet in de steek laten”. En ineens ging de knop om. Met een serie van 9 spurtte ik Joop voorbij en dat was ook meteen de genadeklap. Joop raakte hierna volledig uit zijn spel. Weliswaar had ik wel 31 beurten nodig om te winnen, maar onze tactiek had weer gewerkt en hoe….

Terwijl Kees op papier een diepzinnige analyse maakte van mijn partij, kon Ruud heel ontspannen aantreden tegen hun sterspeler Anton. Die liet er geen gras over groeien en maakte vanaf acquit een serie van 8. Ruud antwoordde rustig met een serie van 5 om in het spoor te blijven van Anton. Zo zweepten de mannen elkaar op en ze bleven redelijk gelijk op gaan tot halverwege. Toen produceerde Ruud een dodelijke serie van 11 en daarmee was het ineens gedaan. Met nog wat kleine series gaf hij na 17 beurten Anton het nakijken (moyenne 3.0). Opnieuw had team6 het geflikt: 36 punten en dus de volle mep. De mannen van BIOS waren blijven steken op 20 punten en moesten op de ranglijst een flinke veer laten. Helaas was de plaatselijke snackbar al dicht, zodat we het moesten doen met een handvol pinda’s van BIOS. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van Dronkelaar“Ook BIOS is de klos”