Geen finale voor Kees en Wytze

Geplaatst op 18 december 2022

Afgelopen week namen Kees en Wytze deel aan de Voorwedstrijden Bandstoten 3e klasse. Ook Bert had zich hiervoor ingeschreven, maar bij aanvang moest helaas worden geconstateerd dat Bert in geen velden of wegen te bekennen was en dus moest de poule bij BV 2 Brothers helaas met 5 deelnemers gespeeld worden. In totaal deden er 31 deelnemers mee, welke verdeeld waren over 6 poules. Iedere deelnemer moest 4 partijen afwerken en de beurtenlimiet stond op 50.

Zowel Kees als Wytze begonnen op de eerste avond nog redelijk, beide verloren een partij en wonnen een partij. Op de tweede avond ging het voor Wytze echter helemaal mis (twee verliespartijen), terwijl het bij Kees steeds beter begon te lopen. Kees speelde er namelijk één gelijk en wist de laatste weer te winnen. Door deze resultaten kwam Kees uit op 5 punten en Wytze behaalde 2 punten. De moyennes waren resp. 0,899 en 0,872. Niet genoeg dus voor promotie naar de 2e klasse, want daarvoor was minimaal 1,000 vereist.

In het totaalklassement behaalde Kees een 9e plaats en kwam Wytze niet verder dan een 19e plaats. Omdat de eerste 8 zich plaatsen voor de Districtsfinale waren dit de eerste voorwedstrijden die voor BV 2 Brothers geen finalist opleverde. TENZIJ….. er voor de finale nog een afzegging komt, want Kees is wel 1e reserve.

Als U geïnteresseerd bent in de volledige uitslag, klik dan hier.


Aart van DronkelaarGeen finale voor Kees en Wytze