DRIEBANDERS GEWESTELIJK KAMPIOEN (!)

Geplaatst op 21 mei 2023

ONZE DRIEBANDERS HEBBEN HET GEFLIKT! Ze zijn namelijk kampioen geworden van het Gewest Midden Nederland.

Terwijl kopman Rob lekker lag te zonnen aan de Turkse Riviera en Dries ergens op een camping in de Noordoostpolder vertoefde, hebben Bert, Bever en Aart voor de club geschiedenis geschreven. Omdat het team onlangs Districtskampioen is geworden in klasse B2A werden ze uitgenodigd om deel te nemen aan de Gewestelijke Kampioenschappen bij BV Mike’s in Veenendaal. Met nog 5 andere teams mochten ze uit gaan maken wie zich voor een jaar kampioen van Gewest Midden Nederland mag noemen. En wat niemand voor mogelijk hield is toch realiteit geworden. Ze werden ongeslagen kampioen en dat leverde 10 matchpunten op.

Ongeslagen betekent in dit geval niet dat alle drie spelers alle partijen gewonnen hebben, maar het bekent wel dat tegen alle teams minimaal 2 partijen gewonnen werden. Sterker nog, tegen ALLE teams werd één partij verloren en twee gewonnen. En dat is het meest gunstige scenario wat je kunt bedenken. De rangorde wordt namelijk bepaald door aantal matchpunten, gevolgd door aantal partijpunten en tenslotte percentage caramboles.

De zaterdag begon vrij dramatisch, want van de eerste 4 partijen gingen er 3 verloren en dus zag het er al meteen vrij kansloos uit. Maar misschien juist wel daardoor kon er in het vervolg lekker ontspannen gespeeld worden, met als gevolg dat er die dag nog slechts één partij verloren ging en aan het eind van de zaterdagmiddag de kansen volledig gekeerd waren. Door precies de goeie partijen te winnen draaiden we plotseling boven in het klassement mee. En dus konden we de zondag met vertrouwen tegemoet zien.

Ook de zondag verliep vlekkeloos. De eerste 5 partijen werden gewonnen en vanaf dat moment drong het besef door dat er niks meer mis kon gaan, want toen al kon geen enkel team ons nog achterhalen. Dat de laatste partij verloren ging had dus totaal geen invloed meer op het eindresultaat.

De resultaten van de diverse spelers waren als volgt:
Aart:    3 gewonnen en 2 verloren
Bever: 4 gewonnen en 1 verloren
Bert:    3 gewonnen en 2 verloren

Twee gebeurtenissen dienen verder nog vermeld te worden:

  • Aart verloor een partij op één carambole, terwijl in deze partij één carambole ten onrechte werd afgekeurd, waarvoor de arbiter later ook zijn excuses aanbood.
  • Bever maakte de Comeback van het Jaar: Terwijl zijn tegenstander op “en nog drie” stond, had Bever nog pas 2 caramboles. Hij moest er dus nog 23. En een wonder geschiedde, want plotseling begon hij te scoren en ging Bever toch nog als eerste uit. Zijn tegenstander had in die tussentijd nog slechts één carambole aan zijn totaal toegevoegd (!!!!!!)

Het gevolg van dit alles is  dat “onze driebanders” op 29 juni mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Driebanden 2e klasse in Nieuwegein.


Aart van DronkelaarDRIEBANDERS GEWESTELIJK KAMPIOEN (!)