Driebanders Bv 2 Brothers schrijven geschiedenis

Geplaatst op 30 juni 2023

Het seizoen is zo succesvol begonnen met een 3-tal districts finaleplaatsen voor de biljarters van Bv 2 Brothers, maar onze driebanders wisten echt geschiedenis te schrijven. Nadat ze in mei de gewestelijke finale op hun naam hadden geschreven, mochten ze op 29 juni hun kunsten vertonen op het NK driebanden in Nieuwegein. Onder het toeziend oog van een aantal enthousiaste supporters en een tweetal arbiters van onze eigen club moesten ze de degens kruisen met 7 andere teams uit verschillende delen van het land. Deze teams waren verdeeld over 2 poules van 4 teams.

In de poule van onze mannen was W.S.S. uit Westendorp (ergens in de Achterhoek) de eerste tegenstander. Dries startte goed en won zijn partij in 52 beurten. Bert gaf daar een prima vervolg aan door ook te winnen in 41 beurten. Voor Rob was de druk van de ketel en hij liet het een beetje lopen. Een verliespartij in 43 beurten was het resultaat.
In de tweede wedstrijd werden de degens gekruist met B.C. Tegelen uit Limburg. Opnieuw gaf Dries het goede voorbeeld door zijn partij in 48 beurten naar zich toe te trekken. Bert wilde daar niet voor onderdoen en pakte eveneens de winst in 43 beurten. Rob had echter moeite om zijn niveau van de competitie te halen want hij verloor wederom in 43 beurten.
Met 2 overwinningen in de pocket was de kans groot dat onze driebanders bij de eerste 2 zouden eindigen in hun poule, maar de 3e wedstrijd tegen De Hoop uit Andijk (Noord-Holland) bleek nog lastig genoeg. Dries was degene die zijn zenuwen het beste in bedwang had want hij won ook zijn 3e partij in 47 beurten. Bert moest echter na 45 beurten een verliespartij slikken en dus kwam het aan op Rob. Welnu, Rob kwam iets beter voor de dag als de voorgaande partijen, maar hij kreeg zijn partij niet in 60 beurten uit net als zijn opponent. Dit was echter wel genoeg voor de 1e plaats in de poule en dus een halve finale tegen de nummer 2 van de andere poule.

Die halve finale moest er worden aangetreden tegen West-Peter uit Arnhem. Dries was ontketend want hij won voor de 4e achtereenvolgende keer zijn partij, dit keer in 43 beurten. Ook Bert wist zich te herstellen van zijn eerdere verliespartij en hij tikte in precies 60 beurten zijn laatste carambole uit. Rob had waarschijnlijk veel last van de warmte want hij schoot flink tekort en verloor in 36 beurten. Echter door de 2 winstpartijen hadden onze driebanders het toch geflikt: Ze mochten de finale spelen!
In die finale was Bousema Lochem uit de gelijknamige plaats de tegenstander. Dries moest voor het eerst deze dag een verliespartij slikken na 45 beurten. Ook Bert kon het lang niet bolwerken en hij verloor in 46 beurten. Rob speelde echter zijn beste partij van de dag en won in 49 beurten. Dit was echter niet voldoende voor de titel, maar daar zullen onze mannen niet al te rouwig om zijn. Ze hebben zich werkelijk van hun beste kant laten zien en een 2e plaats op een NK is een prestatie van formaat! Met een Dries in topvorm en een goed presterende Bert hebben ze Bv 2 Brothers deze dag op de kaart gezet. Ze hebben samen een uitzonderlijke prestatie geleverd waarbij ook Bever en Aart hun steentje aan bijgedragen hebben door de gewestelijke finale te winnen.

Uiteraard bedanken we ook de supporters die meegekomen zijn voor hun mentale steun tijdens dit zware toernooi en de beide arbiters Johan en Martien. We kunnen terugkijken op een memorabele dag! Een oplettende toeschouwer heeft wat foto’s van deze dag gemaakt die onder de fotogalerij te bewonderen te zijn.


Wytze BoonstraDriebanders Bv 2 Brothers schrijven geschiedenis