Bert strandt in de finale

Geplaatst op 25 oktober 2022

Afgelopen weekend speelde Bert de Districtsfinale Libre 3e klasse bij B ’67 in Amersfoort. De finale omvatte 7 wedstrijden in 3 weekenddagen.

De eerste dag bestond uit twee partijen, waarvan Bert er één won. De eerste partij tegen Dick van ’t Klooster werd di(c)k verloren. Met slechts 26 caramboles (TMC 55) en een moyenne van 1,181 moest hij diep in het stof bijten. De tweede partij ging al veel beter. Rob Slim werd ingepakt in 31 beurten en een moyenne van 1,774.

Ook de tweede dag met 3 partijen verliep erg wisselvallig. Na winst in de eerste partij tegen Cor Langbroek (moyenne 1,527) volgde een enorme zeperd tegen Cleem Hutten. Bert kwam in deze partij niet verder dan 17 caramboles en een dramatisch moyenne van 0,739. De derde partij was weer van een hele andere categorie. Tegen Esther Kreuger herpakte hij zich met een schitterend moyenne van 2,391.

Op de derde dag moesten nog twee partijen worden afgewerkt. In beide partijen haalde Bert een uitstekend niveau. Tegen Evert van Engelenhoven was een moyenne van 2,500 ruim voldoende voor de winst. Ook tegen Mike Wouterse speelde Bert een uitstekend moyenne van 2,250, maar hier moest hij de overwinning aan Mike laten.

De finale werd gewonnen door Cleem Hutten en tweede werd Esther Kreuger. Samen gaan zij naar de Gewestelijke Finale in Veenendaal.

Samenvattend kunnen we zeggen dat Bert uitschieters naar boven alsook naar beneden had, waarmee hij uiteindelijk uitkwam op een 5e plaats in het eindklassement.

Als U geïnteresseerd bent in de volledige uitslag, klik dan hier.


Aart van DronkelaarBert strandt in de finale