Willem Palm en Kees de Geus niet geplaatst voor de districtsfinale.

Geplaatst op 4 juni 2024

Op 29 en 30 mei 2024 moesten Willem Palm en Kees de Geus naar Lelystad afreizen om bij L.B.V. ’23 te gaan strijden voor een plek in de districtsfinale 3banden klein 3e klasse. Voor Kees de uitdaging om 16 caramboles te maken en 15 caramboles voor onze gloednieuwe clubkampioen Willem. Omdat Gerard Bouwman van Bv D.O.S. en Gerard Pancras van L.B.V. ’23 zich hadden afgemeld moesten Kees en Willem met slechts 2 andere deelnemers uitmaken wie zich tot winnaar mocht kronen in deze poule.
Kees moest eerste aan de bak tegen een oude bekende Ester Kreuger van Bv D.O.S. Harderwijk. Ze maakten het elkaar behoorlijk lastig en legden de nadruk op de verdediging. Hierdoor haalden beiden de limiet van 60 beurten niet. Omdat er toch een winnaar moest komen kreeg Ester 1 punt toebedeeld vanwege haar net iets betere moyenne. Kees kwam tot een matig moyenne van 0,233. Willem was als laatste geplaatst en mocht aantreden tegen Cor Lisseveld van L.B.V. ’23. Willem liet zien dat hij niet voor niets clubkampioen bij Bv 2Brothers was geworden want hij speelde een geweldige partij die hij won in 44 beurten en dat was goed voor een moyenne van 0,340.
De 2e partij mochten onze Brothers Kees en Willem het tegen elkaar opnemen en het werd een worsteling die door Willem in 59 beurten gewonnen werd. Willem zag dat zijn moyenne uitkwam op 0,254 en dat was conform zijn aanvangsmoyenne. Kees daarentegen raakte geen pepernoot en moest zich tevredenstellen met een moyenne van 0,152. Hierdoor was Kees na 2 partijen eigenlijk al uitgespeeld maar kon het voor Willem nog alle kanten op.

Op de 2e avond moest Kees tegen Cor Lisseveld spelen en bij winst van Kees zou Willem een flinke stap kunnen zetten naar de poulewinst. Zover kwam het echter niet want Kees verloor in 42 beurten en kwam tot opnieuw een matig moyenne van 0,238. Hierdoor moest Willem tegen Ester vol aan de bak. Blijkbaar was hij de zenuwen niet helemaal de baas want Willem dolf het onderspit in 50 beurten en kwam tot een zeer matig moyenne van 0,200.
Kees was van mening dat hij Lelystad niet zonder punten kon verlaten want hij nam in precies 60 beurten revanche op Ester. Dat leverde hem behalve 2 winstpunten ook een moyenne van 0,266 op zodat hij met opgeheven hoofd Lelystad kon verlaten. De poulewinnaar moest komen uit de partij tussen Willem en Cor Lisseveld. Het werd bijna een kopie van hun eerste partij want ook nu trok Willem na 44 beurten aan het langste eind met opnieuw een keurig moyenne van 0,340. Hierdoor was Willem poulewinnaar geworden en zou hij zich kunnen plaatsen voor de districtsfinale als hij bij de eerste 8 zou eindigen. En dus was het voor Willem wachten op de uitslagen van de andere poules.
Helaas bleef Willem met een 9e plek net aan de verkeerde kant van de streep maar indien zich van de nummers 1 t/m 8 iemand afmeldt bestaat er toch nog een kans dat Willem zich alsnog plaatst. Voor Kees resteerde in het totale veld een 29e plek.


Wytze BoonstraWillem Palm en Kees de Geus niet geplaatst voor de districtsfinale.