Uitstekende resultaten BV 2 Brothers

Geplaatst op 9 december 2016

Het eerste team heeft de uitwedstrijd tegen concurrent Leusderkwartier 3 uit Amersfoort nipt met 29-27 gewonnen. En dat mag best een klein wondertje genoemd worden, want de openingspartij van Geert leverde slechts 5 punten op en daarmee zette Leusderkwartier onze mannen direct op grote achterstand. Wat er precies met Geert aan de hand was valt alleen maar te gissen, want met een moyenne van 1,000 speelde hij zijn slechtste wedstrijd van het hele seizoen. En dat terwijl zijn prestaties de laatste tijd toch een stijgende lijn vertoonden. Laten we het er maar op houden dat het kwam omdat het zijn trouwdag was en hij voor die tijd nog “gezellig” met zijn gezin uit eten is geweest (!!!). In de daaropvolgende partij van Gangel leek het er lange tijd niet op dat het tij zou keren, want het grootste deel van de partij keek hij tegen een behoorlijke achterstand aan. Net op tijd wist hij zich echter te herpakken en met een paar mooie series wist hij de partij toch nog met 12-7 naar zich toe te trekken. Ook zijn moyenne van 2,038 bleek achteraf uitstekend. Aart trof in de laatste partij een tegenstander die in grootse vorm verkeerde, maar gelukkig had Aart zelf ook een uitstekende avond. Met series van 15 en 16 blufte hij zijn tegenstander in het begin van de partij behoorlijk af, maar doordat hij het hoge niveau in de tweede helft niet volledig kon vasthouden, kwam zijn tegenstander nog gevaarlijk dichtbij, maar uiteindelijk maakte hij de partij toch nog in 18 beurten uit, wat een moyenne betekent van 3,111 en dat niveau heeft hij dit seizoen nog niet gehaald. Ook zijn tegenstander haalde een zeer hoog niveau en dat zie je terug in de uitslag (12-8). Door deze overwinning heeft het eerste team zich stevig aan de kop van het klassement genesteld en met de winterstop op komst blijven ze daar ook nog wel even staan. Na de winterstop worden echter alle spelers verhoogd en dan zullen ze het zeker een stuk moeilijker krijgen.

Het tweede team scoorde haar eerste full-pull van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen KOT 4 uit Baarn wisten alle drie spelers hun partij met grote overmacht te winnen (36-16). Roel gaf gelijk in de openingspartij het goeie voorbeeld door met goed spel (1,629) de partij naar zijn hand te zetten en hij won dan ook vrij gemakkelijk met 12-5. Kees is de laatste tijd uitstekend op dreef en speelde in deze wedstrijd zijn op één na beste partij van het seizoen (2,200). Het was dan ook geen wonder dat zijn tegenstander hier geen antwoord op had en zo won Kees (net als Roel) met 12-5. Het was dus aan Ab om de full-pull vol te maken en dat deed hij dan ook. In een gestaag ritme en met goed spel (1,931) rolde hij zijn tegenstander met 12-6 op. Door deze overwinning staat het tweede team vast op de tweede plaats. De eerste plaats is voorlopig echter nog ver weg, want De Poedel uit Nijkerk staat maar liefst 32 punten voor. In dit team wordt echter alleen Roel verhoogd. De overige spelers blijven op hetzelfde TMC staan.

Het Dagteam lijkt de smaak te pakken te hebben, want in de uitwedstrijd tegen BIOS D1 uit Barneveld werd alweer de tweede opeenvolgende grote overwinning behaald (33-23). Alle 3 spelers speelden ruim boven hun aanvangsmoyenne, maar voor Ab bleek dat toch net niet genoeg om de overwinning naar zich toe te trekken. Kees speelde weer eens één van zijn betere partijen (1,692) en dat was nodig ook want hij won maar nipt met 12-9. Ab speelde vervolgens tegen een tegenstander van niveau, maar toch wist hij hem uitstekend partij te geven. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn tegenstander er toch nog met de winst vandoor ging (9-12). De beslissing moest dus van Henk komen en die liet even zien dat les nemen wel degelijk zijn vruchten afwerpt. Door zelf veel te scoren en niks weg te geven liet hij zijn tegenstander, die toch op papier veel sterker zou moeten zijn, volstrekt kansloos. Met een schitterend moyenne van 3,263 won hij zijn partij met maar liefst 12-2 en dat was toch wel even slikken voor zijn tegenstander.
Ondanks deze overwinning blijft het Dagteam in de onderste regionen van het klassement bivakkeren. Het voordeel is dat na de winterstop geen enkele speler van het Dagteam zal worden verhoogd.


Aart van DronkelaarUitstekende resultaten BV 2 Brothers