Winst voor alle 2 Brothers teams

Geplaatst op 26 november 2016

Voor het eerst dit seizoen hebben in één en dezelfde week alle 3 teams van BV 2 Brothers hun wedstrijd gewonnen, maar geen van de teams scoorde een full-pull.

Het eerste team moest in Harderwijk aantreden tegen DOS 5. Beide teams staan in de Top 3 van klasse C3A en het was dus zaak om deze wedstrijd niet te verliezen. Bert, die een week eerder nogal eens de verkeerde keuze maakte, ging deze keer aanzienlijk voorzichtiger te werk en dat wierp direct zijn vruchten af. Zonder hoge series te maken maar ook vrijwel zonder poedels scoorde hij er lustig op los, met als gevolg dat hij al in 18 beurten klaar was. Met een prachtig moyenne van 2,944 won hij zijn partij maar liefst met 12-4. Ook Gangel liet vanaf de eerste carambole zien dat er met hem deze avond niet te spotten viel. Zijn tegenstander, die de laatste tijd toch behoorlijk in vorm was, had deze avond geen schijn van kans. Met een uitstekend moyenne van 2,208 ging de zege met 12-7 naar Gangel. En dus was het aan Aart om de full-pull vol te maken. Maar ondanks hard werken kon hij zijn tegenstander niet bijhouden. Met een nog niet eens zo slecht moyenne van 1,913 verloor hij uiteindelijk met 7-12. Hierdoor werd de uiteindelijke uitslag 31-23, zodat ons eerste team nog volop mee blijft doen voor de titel.

Ook het tweede team wist de thuiswedstrijd tegen De Jol 3 uit Lelystad in winst om te zetten (30-24). Hier was Martien de enige die een nederlaag leed. Ook hij speelde niet slecht maar had de pech dat zijn tegenstander een hele goede avond had. Het resultaat was een moyenne van 0,777 en een 6-12 nederlaag. Bij Kees was het net andersom. Hij speelde belabberd (0,956), maar won wel met 12-7. Ab maakte de avond echter meer dan goed door in een uitstekende partij zijn tegenstander met 12-5 het bos in te sturen. Met een hoogste serie van 15 en een moyenne van 2,800 speelde hij maar liefst 64% boven zijn aanvangsniveau. Met deze overwinning heeft het tweede team weer aansluiting gevonden met de Top 3 van klasse C3C.

Het Dagteam begint zo langzamerhand ook aardig in haar ritme te komen, want van de laatste 3 wedstrijden werden er 2 gewonnen. Dit keer was BV Leusden D1 het slachtoffer van de dadendrang van onze jongens (33-22). In tegenstelling tot zijn partij in het avondteam wist Kees zijn aanvangsniveau nu ruim te overtreffen (1,419) en verpletterde hij zijn tegenstander met maar liefst 12-4. Dat biljarten een raar spelletje kan zijn bewees ook Ab maar weer eens, want waar in het avondteam alles lukte, ging in het dagteam alles mis. In het avondteam was hij al in 20 beurten “uit”, maar in het dagteam had hij zelfs na 39 beurten de finish nog niet bereikt. Zijn tegenstander echter wel en dus verloor Ab met 9-12. Zijn moyenne van 1,358 was nog niet de helft van zijn moyenne in het avondteam. Het lijkt erop dat de biljartlessen die Henk volgt zijn vruchten beginnen af te werpen, want voor de derde achtereenvolgende keer speelde hij (ruim) boven zijn aanvangsniveau. Met een hoogste serie van 14 en een moyenne van 2,480 zet hij de stijgende lijn voort. Zijn overwinning met 12-6 was bovendien zijn grootste overwinning van dit seizoen.


Aart van DronkelaarWinst voor alle 2 Brothers teams