Alleen winst voor team 2

Geplaatst op 20 november 2016

In de avondcompetitie heeft het eerste team een nipte thuisnederlaag geleden tegen De Jol 5 uit Lelystad (28-29). Hoewel Geert een stroeve start had kwam hij halverwege de partij toch goed op gang en won hij uiteindelijk met speels gemak (12-5). Ook op zijn moyenne van 1,785 was niks aan te merken. In de daaropvolgende partijen ging het echter behoorlijk mis, want zowel Bert als Gangel verloren hun partij met 8-12. Hoewel Bert de pech had dat zijn tegenstander boven zichzelf uitstak kan toch ook gezegd worden dat er meer in deze partij had gezeten, want zelfs voor gemakkelijke stellingen koos hij niet de meest voor de hand liggende oplossing. Omdat Bert de laatste weken in een goeie vorm verkeert was zijn moyenne van 1,653 toch wat aan de lage kant. Ook Gangel deed het de laatste weken goed, maar hij had nu duidelijk zijn avond niet. Zijn moyenne van 1,343 was zelfs zijn op één na laagste van dit seizoen. De volgende wedstrijd gaat tegen DOS 5 met als inzet de eerste plaats in de poule.

Het tweede team heeft de thuiswedstrijd tegen BBC 6 uit Biddinghuizen met 30-27 gewonnen. Martien was de enige die de eer aan zijn tegenstander moest laten, maar die speelde dan ook maar liefst 70% boven zijn normale niveau. Martien verloor daardoor met 6-12, maar het goeie nieuws is dat hij ruim boven zijn aanvangsmoyenne speelde (0,913). Roel won vervolgens zijn partij met 12-8, maar erg tevreden over zijn moyenne van 1,222 zal hij waarschijnlijk niet geweest zijn. Omdat Ab een vrije avond had was Kees deze keer de kopman, maar dat is voor Kees geen probleem want in een prima partij won hij met maar liefst 12-7. Ook over zijn moyenne van 1,466 zal hij tevreden zijn.

Dat het Dagteam in een zware poule is ingedeeld blijkt wel uit het feit dat alle spelers ruim boven hun aanvangsniveau speelden, maar toch de uitwedstrijd tegen het Amersfoortse B ’67 D1 met 28-31 verloren. Zo verloor Kees in de eerste partij met 9-12, maar kwam hij wel uit op een moyenne van 1,680 en dan is het zuur als je daarmee net 2 caramboles tekort komt. Ab was de enige die wel zijn partij wist te winnen, maar daarvoor moest hij wel boven zichzelf uitstijgen. Met een moyenne van precies 2,000 beloonde hij zichzelf met een 12-7 overwinning. Henk speelde zijn op één na beste wedstrijd ooit (2,238), maar moest desondanks toezien hoe zijn tegenstander met de eer ging strijken (7-12), o.a. omdat hij tussen neus en lippen door even een serie van 26 liet noteren.


Aart van DronkelaarAlleen winst voor team 2