Winst team 1 en Dagteam, verlies team 2

Geplaatst op 12 november 2016

Zonder goed te spelen heeft het eerste team haar thuiswedstrijd tegen Swift ’71 2 uit Swifterbant met 30-24 gewonnen. Vooral Geert had een makkie, want zijn tegenstander bakte er weinig van in deze partij. Geert won dan ook heel gemakkelijk met 12-4, maar over zijn moyenne van 1,515 was hij minder tevreden. Bert, die de laatste tijd gewend is om ver boven zijn aanvangsmoyenne te spelen, had het deze keer erg moeilijk. Hoewel zijn tegenstander goed speelde mag dat geen excuus zijn, want Bert speelde zelf veruit zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen (1,590) en de 6-12 nederlaag was dus niet nodig geweest. Ook Aart speelde niet op z’n best, maar met een paar mooie series in het begin van de partij zette hij zijn tegenstander direct onder druk en daardoor werd het mindere tweede deel van de partij hem niet fataal. Hij won uiteindelijk met 12-8 en had daarbij een moyenne van 1,696. Door dit resultaat blijft BV 2 Brothers 1 meedoen in de Top 3 van de 3e klasse A.

Het tweede team heeft in Nijkerk in een superspannende wedstrijd met 26-36 verloren van De Poedel 5. Hoewel dat niet uit de uitslag valt af te lezen had deze wedstrijd ook zomaar in het voordeel van BV 2 Brothers uit kunnen vallen, want zowel Roel als Ab kwamen slechts één carambole tekort voor de overwinning. Roel valt echter niks te verwijten, want hij speelde een superpartij en dus was het heel wreed dat hij toch nog op één carambole verloor (9-12). Toch mag hij met trots op deze partij terugkijken, want zijn moyenne van 1,720 was maar liefst 30% boven zijn aanvangsmoyenne. Kees deed het een stuk minder, want met een moyenne van 0,837 speelde hij ver onder zijn kunnen en dat resulteerde dan ook in een 8-12 nederlaag. Ook Ab speelde niet best (1,527) maar had het geluk dat zijn tegenstander evenmin kon imponeren. Toch is het dan uiteindelijk nog zuur als je de partij op één carambole verliest (9-12).

Het Dagteam boekte een fraaie overwinning op het Leusdense BV ’75 D3 (29-24). De enige nederlaag kwam op naam van Kees, die de laatste tijd erg wisselvallig speelt. Een klein excuus mag zijn dat zijn tegenstander een erg goeie dag had, maar dat neemt niet weg dat een moyenne van 1,181 te laag is voor Kees. Het gevolg was dan ook een zware 5-12 nederlaag. Ook Ab speelt erg wisselvallig, maar had deze keer een goeie dag, want met een moyenne van 2,074 speelde hij ruim 20% boven zijn aanvangsniveau. Zijn tegenstander moest dan ook genoegen nemen met een 12-6 nederlaag. Ook Henk won zijn partij met 12-6 en had geluk dat zijn tegenstander een off-day had. Maar dat kan ook aan Henk gelegen hebben, want hij speelde eindelijk weer eens op het niveau waarop hij ingeschaald is (1,937).


Aart van DronkelaarWinst team 1 en Dagteam, verlies team 2