Team7 naar de broeikas in Leusden

Geplaatst op 18 augustus 2024

Verslag Bv Leusden 5 – Bv 2Brothers 7 (13-08-2024)

Waar de leden van Bv 2Brothers inmiddels gewend zijn aan aangename klimatologische omstandigheden in onze arena is het wel even omschakelen als je een uitwedstrijd hebt. Zo moest team7 voor de eerste competitiewedstrijd afreizen naar Leusden alwaar het 5e van Bv Leusden gastheer was. Door het kampioenschap vorig seizoen waren de verwachtingen nu ook weer hooggespannen. De hele zomerperiode was er driftig geoefend door dit team met wisselende resultaten. Konden onze mannen nu het er om ging het waarmaken in de speelzaal van Bv Leusden.
Exact om 5 over 7 arriveerden Joop, Marcel en ondergetekende bij de Bv Leusden aan de Rozengaarde. Eenmaal binnen werden we hartelijk ontvangen door onze gastheren en konden we alvast wennen aan de warmte die ook binnen volop aanwezig was. Om ons team wat uit balans te brengen was binnen lekker gestookt en al gauw plakten onze nieuwe overhemden aan ons lijf. Ja, dit waren wij absoluut niet gewend. Onze tegenstanders imponeerden trouwens bepaald niet gezien hun aanvangsmoyenne en dus moest team7, gezien hun reputatie en de hitte hier de klus wel kunnen klaren. De thuisploeg voelde zich echter gesteund door een groep kakelende 3banders die op de aangrenzende tafel hun wedstrijd moesten spelen.

Ik mocht zelf starten tegen Frits, al een man op leeftijd en besloot hem vooraf te trakteren op een ferme handdruk. De beste man kromp ineen en mocht gelijk met zijn hand onder de koude kraan. Niet dat ik het zo bedoeld had maar vanwege een ziekte waren zijn handen nogal gevoelig. Even een valse start dus. Het was even wennen aan de synthetische lakens en het effect dat de banden aannamen. Ik had daar zeker in het begin even zichtbaar moeite mee. Na 7 beurten stonden Frits en ik allebei op 4 caramboles en gonsden weer allerlei rampscenario’s door mijn hoofd. “Het zal toch weer niet zo’n avond worden dat alles er omheen gaat”. De 15 caramboles die ik in de volgende 3 beurten produceerde spraken gelukkig het tegendeel terwijl Frits nog steeds op 4 stond. Na weer 3 poedels en een drankpauze volgde de ommekeer. Vanaf beurt 14 raffelde ik de partij al zwetend in de volgende 7 beurten af en dat ondanks het vele storende werk van de 3banders naast ons. Zo liet ik Frits in 20 beurten met een moyenne van 2,35 volledig kansloos. De beste man moest genoegen nemen met 4 wedstrijdpunten.

De partij van Marcel was haast een kopie van die van mij. De tegenstander van Marcel heette Rijk en deze beide heren gingen tot beurt 7 gelijk op met een tussenstand van 6-7. We kennen Marcel inmiddels als het gaat om zelfkritiek en ook dit keer waren de moppers niet van de lucht. Tegenstander Rijk deed overigens ook een flinke duit in het zakje. Vanaf beurt 8 kwam Marcel op gang en in beurt 14 was zijn voorsprong al opgelopen naar 15 caramboles. Waar Rijk nog maar af en toe een carambooltje aan zijn totaal toevoegde deed Marcel dat met veel grotere aantallen. Na 22 beurten met nog 6 te gaan voor Marcel besloot ik als teamleider hem een waardevolle tip te geven. “Als jij nou in de volgende beurt de ontbrekende 6 maakt dan is het kat in ’t bakkie voor jou en voor ons”, fluisterde ik hem toe. Mijn tip sorteerde gelijk effect want Marcel maakte idd de ontbrekende 6 en beëindigde de partij met een prima moyenne van 2,13. Rijk kon na zijn partij slechts 5 wedstrijdpunten toevoegen aan het totaal van Bv Leusden.

In het kader van de aloude tactiek ‘HDKUDW’ (Houdt De Kopman Uit De Wind) kon Joop nu ontspannen zijn ding doen en leek hij tegen Rinus al gauw op een onbedreigde zege af te gaan. Na 7 beurten was de voorsprong van Joop op Rinus al opgelopen naar 6-20. Daarna begon zijn spel te haperen. Rinus besloot vooral op zijn verdediging te letten en daar had Joop zichtbaar moeite mee. Rinus imponeerde ook niet bepaald met zijn spel en dus bleef de voorsprong van Joop wel intact. Hoewel de 3banders naast ons hun best deden om Joop uit zijn spel te halen kwam Joop vanaf beurt 20 weer wat beter in de wedstrijd en kon hij in de 26e beurt de partij uitserveren en dat was goed voor een moyenne van 2,31. Voor Rinus en Bv Leusden resteerden 7 wedstrijdpunten. Zo scoorde team7 meteen de volle mep in de eerste wedstrijd en maakten onze mannen de favorietenrol volledig waar.

Wat viel er verder op in speelweek 1:

  • Een knappe prestatie werd geleverd door team9. Onder supervisie van de oude rot Harm Bleijenberg scoorden de Brothers meteen de volle mep. De nieuwelingen Wijnand van Kooij en Henk Aalten bleken totaal geen last te hebben van plankenkoorts en lieten hun tegenstanders van B ’67 volledig kansloos. Gefeliciteerd mannen, dat belooft wat voor het vervolg!
  • Team4 dat vorig seizoen zo glorieus als laatste was geëindigd in C1 deed meteen van zich spreken door verrassend de winst te pakken in de eerste wedstrijd tegen Bc Hoevelaken 1. Nico Sandberg schoot flink uit zijn slof door in 17 beurten 140 caramboles te maken en dat was goed voor een moyenne van 8,24;
  • Aart van Veenhuisen was medeverantwoordelijk voor de winst van team5 bij B ’67 in C2. Hij scoorde als invaller een verdienstelijk moyenne van 2,12 na 26 beurten;
  • Bert van de Ree van team6 liet weer eens 2 gezichten zien door in zijn dubbelpartijen enerzijds de pannen van het dak te spelen en in zijn andere partij door het ijs te zakken. Zijn moyennes van 3,67 en 1,36 lieten zien dat hij nog niet de stabiliteit heeft die nodig is om elke partij voor de winst mee te doen in C2;
  • De 3banden teams van team2 en team3 wonnen hun wedstrijd en dat is een veelbelovende start van de competitie. De wedstrijd van team1 is verplaatst naar 13 september;
  • In de dagcompetitie hebben zich meteen 3 teams aan kop genesteld. Team10, team11 en team13 willen zich gaan mengen in de strijd om de titel.

Wytze Boonstra


Wytze BoonstraTeam7 naar de broeikas in Leusden