Hoogtepunten speelweek 11

Geplaatst op 2 november 2023

Terwijl de dagteams nog een extra weekje rust hadden, moesten onze avondteams weer vol aan de bak. Ze deden dat met niet al te beste resultaten. Alle 3bandenteams kregen klop, terwijl de avondteams libre wisselende uitslagen konden overleggen.

De 3banders van Bv 2Brothers 1 moesten in een rechtstreekse topper met Almere ’83 uitvechten wie de sterkste was. Onze mannen bleven met klein verschil aan de verkeerde kant van de score. Aart van Dronkelaar en zijn tegenstander Rob Hartig konden hun onderlinge partij niet binnen de reguliere 60 beurten beslissen en dus eindigde dit onbeslist. Hans Britstra speelde een prima partij tegen Ineke Kooistra en hij trok de partij in 43 beurten naar zich toe. Rob Spierings daarentegen haalde zijn normale niveau bij lange na niet en ging kansloos in 41 beurten ten onder tegen Monique van Exter. Uiteindelijk bleef de nederlaag beperkt tot 2 punten en echt desastreus is dit dus niet. Team1 blijft in het spoor van de koploper.
Bv 2Brothers 2 verloor verrassend van Bv ’75 en raakte dus iets verder achterop in de strijd om de eerste plek. Dries Schuurman en Johan Steenmeijer haalden beiden de eindstreep niet. Na 60 beurten bleek Johan iets beter gepresteerd te hebben als Dries. Bert van den Hazel speelde op zich een gedegen partij maar daar had zijn tegenstander Wout van’t End geen boodschap aan. Die laatste speelde ver boven zijn kunnen en won in 25 beurten. Aan Bever de schone taak om toch nog met een redelijk resultaat naar huis te kunnen. Zijn tegenstander Wouter Baas bleek een taaie opponent maar Bever trok de winst wel in 43 beurten naar zich toe. Zo bleef ook het verlies van team2 nog binnen de perken.
Ook de mannen van Bv 2Brothers 3 kregen thuis een nederlaag te slikken. Thuis tegen D.O.S. 7 waren onze mannen niet opgewassen. Johan Wolthuis kwam totaal niet in zijn spel en verloor in 36 beurten van Lancelot Hoenderdos. Tammo kreeg een ontketende tegenstander tegen zich in de persoon van Michael Staaks en ondanks zijn beslist niet slechte moyenne moest hij na 28 beurten de witte vlag hijsen. Invaller Bever begon tegen Raoul Stangenberger met een fantastische serie van 10 en hij kwam daarna nooit meer in de problemen. Na 30 beurten had Bever zijn 27 caramboles bij elkaar gespeeld en overlegde hij een geweldig moyenne van 0,9! Helaas bleef team3 met slechts 22 punten onder de streep en zijn ze op de laatste plek in B2A beland. Het seizoen is echter nog lang en dus kunnen ze vanaf volgende de weg naar het herstel inslaan.

Bv 2Brothers 4 is eenzelfde lot beschoren als team3; ze bezetten in C1 de laatste plek. De thuiswedstrijd tegen Almere ’83 6 ging kansloos verloren. Wout Elbertsen begon overigens heel goed tegen Jan Dekker. Na 21 beurten pakte hij de winst hoewel Jan nog erg dichtbij kwam. Geert zal zijn partij snel willen vergeten. Tegen Karel Ziellemans werden hem slechts 6 beurten gegund waarin hij 16 caramboles bij elkaar wist te spelen. Wel een compliment voor het fantastische spel van zijn tegenstander. Nico speelde zoals gewoonlijk zeer degelijk maar dat was lang niet genoeg om zijn tegenstander Rob Kremers te verontrusten. Die laatste trok de partij in 16 beurten naar zich toe.
Bv 2Brothers 5 had bij een goed resultaat wat dichter naar de kop kunnen kruipen maar zij leden tegen een directe concurrent Almere ’83 8 een forse nederlaag. De nog ongeslagen Ruud Muijlwijk had een totale offday en moest tegen een ontketende Jeroen van der Sman na 17 beurten de witte vlag hijsen. Sjon Lieverst bracht de spanning weer enigszins terug door in 25 beurten Allerd Huiswoud terug te wijzen. De beslissende partij van Henk Visser tegen Karel Ziellemans ging echter verloren na 28 beurten en dus moeten onze mannen even pas op de plaats maken.
Op bezoek bij Bc Hoevelaken mocht Bv 2Brothers 6 proberen om de hoge positie op de ranglijst te verdedigen. Met het minste aantal verliespunten in C3A mocht Wytze als eerste aftrappen tegen zijn oude teammaat Teus van der Kieft. Die leverde echter zo weinig weerwerk dat Wytze zijn ongeslagen status na 20 beurten in stand kon houden. Marcel Kok speelde tegen Evert van Engelenhoven een spannende partij die hij nipt leek te verliezen. Met echter een mooie slotserie van 6 zag hij Evert de nastoot missen en bleef ook hij na 23 beurten aan de goede kant van de score. Joop van der Wal kreeg ook een oude bekende tegenover zich: Tim Nijhoff. Gewapend met een flinke hoeveelheid stopverf om zijn oren dicht te stoppen besloot Tim geen kadootjes weg te geven en dus moest Joop het allemaal op eigen kracht doen. Helaas was het na 34 beurten gedaan en bleef Joop achter met 7 punten. De teamwinst was echter al lang en breed binnen en dus blijft de eerste plek in zicht. Volgende week wordt er ingehaald en kan team6 zich ook echt koploper noemen in C3A.
Bv 2Brothers 7 trakteerde D.O.S. 16 op een flink pak slaag en dat was nodig ook want onze mannen hebben meer in hun mars als de rode lantaarn. Martin Damhuis won weer een keer met redelijk spel. Zijn tegenstander Piet Helmerhorst zag Martin in de 33e beurt zijn laatste carambole maken. Invaller Kees de Geus liet Dirk Vlot even zien hoe je moet biljarten. In slechts 14 beurten was hij klaar met zijn partij. Die arme Dirk had uiteindelijk 17 carambooltjes en dus 4 punten bij elkaar gespeeld. Geïnspireerd door zijn beide teammaten slaagde ook Bert van de Ree erin om de winst te pakken. Hans Broer werd in 32 beurten aan de kant geschoven en dus was de eerste overwinning van team7 een feit. Voor D.O.S. resteert nu qua verliespunten de rode lantaarn in C3B.
Bv 2Brothers 8 ontving thuis B’67 6 en ging er met de winst vandoor. Martien Koopman, die de laatste tijd zulke goede resultaten boekt was het deze avond even helemaal kwijt. Ellen Vonk profiteerde gretig en pakte in 28 beurten de winst. Harm Bleijenberg verkeert wel in blakende vorm. Nu was Bert Hoogermolen het slachtoffer en moest na 20 beurten bakzeil halen. Met 2 punten voorsprong in de tussenstand mocht Kees de Geus proberen om de teamwinst thuis te houden. Had Kees als invaller in team7 al een topwedstrijd gespeeld, nu deed hij dat nog eens dunnetjes over. Slechts 13 beurten liet hij Laura van Pluuren volledig kansloos. Wat een topweek voor onze Kees!

De uitslagen:
Almere ’83 2        – Bv 2Brothers 1      29 – 27
Bv ’75 7                 – Bv 2Brothers 2      28 – 24
Bv 2Brothers 3    – Bv D.O.S. 7            22 – 30

Bv 2Brothers 4    – Almere ’83 6         20 – 33
Almere ’83 8        – Bv 2Brothers 5     30 – 23
Bc Hoevelaken 3 – Bv 2Brothers 6     25 – 31
Bv 2Brothers 7    – Bv D.O.S. 16          36 – 20
Bv 2Brothers 8    – B’67 6                     29 – 19


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 11