Hoogtepunten speelweek 8

Geplaatst op 9 oktober 2023

Alle teams mochten deze week weer opdraven om hun kunsten te vertonen op het groene laken. Wat opviel was dat er enkele forse uitslagen te noteren vielen, zowel in het nadeel als in het voordeel van onze teams.

De 3banders van Bv 2Brothers 1 boekten een fraaie overwinning op één van de gegadigden voor de bovenste plaatsen, Almere ’83 3. Bert van den Hazel speelde een redelijke partij maar kwam tegen Martin Kars helaas 1 carambole tekort voor een gelijkspel. Aart van Dronkelaar maakte deze verliespartij ruimschoots goed door in 35 beurten dik te winnen van Ron Schulte. Rob sleepte daarna de teamwinst binnen door in een, voor zijn doen matige partij te winnen van Bertus van den Dikkenberg. Hierdoor doen onze mannen weer helemaal mee voor de bovenste plaats.
Bv 2Brothers 2 boekte thuis een kleine overwinning op Bv Leusden 4. Nadat Dries ternauwernood na precies 60 beurten de winst binnensleepte tegen Jos Herder, lukte dat Bert net niet. Hij bleef na 60 beurten steken op 20 caramboles maar omdat zijn tegenstandster Joyce er helemaal niets van bakte was Bert toch de morele winnaar. Bever begon goed aan zijn partij maar halverwege kwam de klad erin. Zijn tegenstander Fred Hilhorst greep zijn kans en won in 47 beurten. Toch bleef team2 net aan de goede kant van de score.
Bv 2Brothers 3 moest naar Amersfoort om het daar op te nemen tegen de koploper B’67. Johan speelde een redelijke partij maar verloor toch in 49 beurten van Onno van der Meer. Tammo beleefde een complete offday en had ook nog eens de pech dat zijn tegenstander Rob Slim de sterren van de hemel speelde. Na 27 beurten was het al over en uit voor Tammo en had hij slechts 2 punten voor zijn team verdiend. Bert van den Hazel mocht voor de 3e keer deze week opdraven en verloor ruim van Armando Sleeking. De dikke nederlaag van team3 was hiermee wel verklaard.

Van de libreteams lijkt Bv 2Brothers 4 dit jaar geen potten te gaan breken in C1. De uitwedstrijd tegen Bc Hoevelaken ging verloren. Wout speelde matig tegen Hans Visser en kwam na 28 beurten niet verder als 70 caramboles. Geert deed het qua moyenne een stuk beter maar zag dat zijn tegenstander Tim al na 14 beurten uit was. Nico ging voor de eer en speelde een zeer degelijke partij tegen Paul Melkert. Na 27 beurten had Nico zijn 150 caramboles bij elkaar getikt en bleef de uiteindelijke nederlaag van ons team binnen de perken.
Ook Bv 2Brothers 5 kreeg Bc Hoevelaken als tegenstander. Na kleine nederlagen in de eerste 2 wedstrijden lieten zij thuis geen spaan heel van de tegenstander. Sjon kreeg geen enkele tegenstand van Truus van den Berg en speelde haar in 24 beurten van de tafel. Henk Visser deed hetzelfde met Evert van Engelenhoven zij het dat hij daarvoor 23 beurten nodig had. Bart speelde tenslotte zijn naamgenoot Jos van den Berg in 17 beurten van de tafel en dus scoorde team5 de volle mep.
Bv 2Brothers 6 ontving thuis de koploper B’67 3. Omdat Wytze vergeten was dat hij Marcel op hoogtestage had gestuurd, moest hij een dubbelpartij spelen. Zijn eerste tegenstander Adri Aartsen kreeg weinig kans op succes en kon na 27 beurten zijn keutje weer opbergen. Joop begon dramatisch tegen Mike Wouterse maar herstelde zich halverwege de partij. Helaas was deze opleving net niet genoeg voor de winst want Mike wist die na 25 beurten veilig te stellen. Vervolgens mocht Wytze tegen Teus van der Schalm proberen om de koploper met een forse nederlaag naar huis te sturen. Weliswaar speelde Wytze geen hoogstaande partij maar wist wel ruim in 28 beurten te winnen. Hierdoor meldt team6 zich nadrukkelijk aan de kop van de ranglijst.
Bv 2Brothers 7 verloor opnieuw. Uit in Amersfoort tegen B’67 4 werd de zoveelste nederlaag geleden. Roel begon nog goed door in 24 beurten ruim te winnen van Gerrie van den Berg. Martin had echter tegen Ronald Slieker een totale offday en hij verloor met slechts 18 caramboles in 33 beurten. Bert van de Ree had zijn team nog aan de winst kunnen helpen maar hij kwam tegen Teuni Doornekamp niet verder als een gelijkspel. Hierdoor was de kleine nederlaag van team7 verklaard.
Bv 2Brothers 8 bracht de achterstand op koploper KOT terug tot 10 punten door flink uit te halen tegen Bv Leusden 6. Martien Koopman handhaafde zijn ongeslagen status in deze klasse door in 29 beurten afgetekend te winnen van Frits van ’t Wel. Harm lijkt dit seizoen herboren en bleef eveneens ongeslagen. Na 24 beurten gaf hij Rijk Jonker geen schijn van kans. Invaller kopman Aart van Dronkelaar kon daarna vrijuit spelen en dat bekroonde hij met een wereldpartij. In slechts 15 beurten rolde hij Ruud Post op en kwam hij tot een prachtig moyenne van 3,27.

De dagteams blijven goed presteren. In alle 3 de dagteamklassen doen onze mannen mee voor de prijzen. Dagteam1 ontving thuis koploper Bv Leusden en kon net niet voor een verrassing zorgen. Henny begon voortvarend in zijn partij tegen Pieter Bredemeijer. Met zeer degelijk spel haalde hij na 22 beurten de winst binnen. Henk Boerman leek hetzelfde te doen tegen Arie Kaarsemaker. Hij begon voortvarend maar zag dat zijn tegenstander Arie ineens de geest kreeg. Dat was van invloed op zijn spel want hij verloor de grip en moest uiteindelijk na 22 beurten een kleine nederlaag accepteren. Nico en Frits Meulensteen maakten er een mooie afsluitende partij van. Helaas voor Nico bleef hij aan de verkeerde van de score en dus ging Bv Leusden er met de winst vandoor. De achterstand van dagteam1 op koploper Leusden is echter de overzien.
Dagteam2 wist de aanval op de koppositie af te slaan. Op bezoek bij de nummer 2 Leusderkwartier boekten onze mannen een mooie overwinning. Kees de Geus boekte met goed spel een ruime overwinning op Khairiima Knaap en zette daarmee de toon. Na 22 beurten had hij 12 punten voor zijn team verdiend. Gangel wist zijn wereldprestatie van die week ervoor niet te herhalen, want hij kwam net tekort tegen Louis Verbakel. Ab herstelde dit door Theo Knaap op een flinke nederlaag te trakteren. Net als Kees had hij daarvoor 22 beurten nodig. Dagteam2 breidde de voorsprong op de nummer 2 uit naar 11 punten.
Dagteam3 blijft als enige van de dagteams een beetje achter in de prestaties. Thuis tegen Bv Leusden D2 werd een nederlaag geleden. Gijsje kwam er niet aan te pas tegen Jaap de Winter en moest na 27 beurten opgeven. Hans Visser speelde wel een redelijke partij en wist in 32 beurten Wim Minderhoud te verslaan. Kopman Johan heeft echter nog lang niet de vorm van vorig seizoen te pakken en moest tegen Fred Hilhorst na 33 kapituleren. Dagteam3 blijft hierdoor ergens in de middenmoot van klasse R3B hangen.
Koploper dagteam4 blijft maar winnen. In de uitwedstrijd tegen Leusderkwartier bleef Bert Demmer voor de zoveelste keer ongeslagen. Nu was Ben Bijen na 22 beurten het slachtoffer. De vraag is wie Bert dit seizoen een halt kan toeroepen. Leo Doppenberg had 26 beurten nodig om zich te ontdoen van Dirk Hendriks. Hierdoor was de teamwinst na 2 partijen al binnen en hoefde Kees de Wit alleen maar te proberen om de volle mep te scoren. Dat lukte niet. Henk van der Last bleek na 25 beurten uiteindelijk de sterkste. Toch werd de voorsprong op de nummer 2 in R3C uitgebreid naar 10 punten.
Die nummer 2 is dagteam5 en zij ontvingen thuis het 3e dagteam van Bv ’75. Willem Palm mocht aftrappen tegen Jan Willem Dekker. Willem speelde echter zeer matig en moest 34 beurten erkennen dat hij de verliezer was. Martien Koopman is de laatste weken al goed op dreef en dat onderstreepte hij met een minimale winst op Henk van den Berg. Na een behoorlijke achterstand bleek de eindsprint van Martien doorslaggevend. Zijn tegenstander Henk was zichtbaar teleurgesteld en toonde zich een slechte verliezer. Bart van den Berg redde het net niet tegen Theo de Kleijn. Na 25 beurten kwam Bart 3 caramboles tekort en dus ging Bv ’75 er met de teamwinst vandoor. Dagteam5 blijft echter wel in de achtervolging op dagteam4, zij het dat het verschil iets groter is geworden.

De uitslagen:
Bv 2Brothers 1            – Almere ’83 3            33 – 27
Bv 2Brothers 2           – Bv Leusden 4           28 – 26
B’67 1                            – Bv 2Brothers 3        36 – 16

Bc Hoevelaken 1         – Bv 2Brothers 4        32 – 26
Bv 2Brothers 5           – Bc Hoevelaken 2     36 – 12
Bv 2Brothers 6           – B’67 3                        33 – 21
B’67 4                           – Bv 2Brothers 7        28 – 26
Bv Leusden 6              – Bv 2Brothers 8        17 – 36

Bv 2Brothers D1         – Bv Leusden D1        29 – 32
Leusderkwartier D2   – Bv 2Brothers D2    25 – 33
Bv 2Brothers D3         – Bv Leusden D2       26 – 32
Leusderkwartier D3   – Bv 2Brothers D4    21 – 32
Bv 2Brothers D5         – Bv ’75 D3                 28 – 33


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 8