Hoogtepunten speelweek 7

Geplaatst op 3 oktober 2023

In een week waarbij opnieuw alleen de dagteams in actie kwamen zagen we dat onze teams weer goed presteerden. Alleen dagteam2 verloor, zij het met een klein verschil. De andere dagteams wisten hun wedstrijden met winst af te sluiten.

Dagteam1 meldt zich weer nadrukkelijk aan de kop van de ranglijst en dat zijn ze ook wel een beetje aan hun stand verplicht. Thuis tegen het 1e dagteam van B.I.O.S. lieten onze mannen er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Invaller Kees de Wit gaf meteen zijn visitekaartje af en won in 19 beurten van zijn tegenstander Jack Wattimena. Henk Boerman etaleerde zijn goede vorm door in 21 beurten Sjaak Krijnen klop te geven. Hierdoor was de tussenstand na 2 partijen al 24-9 en kon Nico freewheelend zijn ding doen. In een ontspannen sfeer wist hij zijn 130 caramboles in 26 beurten bij elkaar te spelen. Zijn tegenstander John Benjamins kwam ruim tekort en dus scoorde dagteam1 de volle mep.
De koploper in R3B, dagteam2 maakte de reis naar Barneveld om te spelen tegen het 3e dagteam van B.I.O.S. Zij keerden met een kleine nederlaag terug. Kees de Geus kwam een fractie tekort tegen Evert Ditewig en verloor. Gangel had niet de flow van een week eerder maar hij won wel in 28 beurten van Theo Petten. De beslissing moest dus vallen in de laatste partij waarbij Ab het mocht opnemen tegen Gerrit Horlings. Helaas voor Ab wist zijn opponent de partij in 18 beurten uit te maken, maar de 9 punten maakten de nederlaag voor dagteam2 wel dragelijk. Dagteam2 blijft hiermee gewoon aan kop staan.
Dagteam3 ontving thuis het 2e dagteam van B.I.O.S. en zij pakten wel de winst. Gijsje had haar dag niet en verloor in een, van haar kant slechte partij van Fred Bötcher. Het leverde haar slechts 5 punten op. Hans Visser daarentegen maakte die achterstand bijna goed door in 23 beurten ruim te winnen van Gerard van der Linden. Johan wist daarna de winst voor zijn team binnen te slepen door in 21 beurten afgetekend te winnen van Nas Schouten.
De koploper in R3C dagteam4 moest eveneens naar Barneveld reizen en zij maakten het 4e dagteam van B.I.O.S. de punten afhandig. Bert Demmer blijft maar winnen echter de winstpartij tegen Henk Kok was er niet eentje om trots op te zijn. Maar liefst 37 beurten had Bert nodig om de 12 punten binnen te halen. De ongeslagen status van Bert blijft echter nog steeds intact. Leo liet er geen twijfel over bestaan dat hij als enige recht had op de winst in zijn partij tegen Wout van de Bosch. Na 24 beurten had ook hij 12 punten voor zijn team gescoord. Kees de Wit ging voor de volle mep maar kwam tegen Johan van Essen een fractie tekort. Het leverde hem wel 9 punten en de teamwinst op waardoor dagteam4 ruim aan kop blijft staan.
De directe achtervolger in R3C, dagteam5 kroop wel iets dichterbij. Zij scoorden thuis de volle mep tegen Almere ’83 D2. Invaller Bert Demmer won ook nu en dit keer in een prima partij tegen Han de Wit. Na 27 beurten kon zijn tegenstander zijn keutje weer opbergen. Martien Koopman leverde een prima prestatie door in 19 beurten te winnen van Bertus Sijbrands. Martien liet geen spaan heel van Bertus en dus was de teamwinst na 2 partijen al zeker gesteld. Bart speelde echter ook een uitstekende partij door in 24 beurten zijn 70 caramboles bij elkaar te spelen tegen Maarten Bergsma. Die laatste had geen schijn van kans en dus blijft dagteam5 de belangrijkste achtervolger van dagteam4.

De uitslagen:
Bv 2Brothers D1         – B.I.O.S. D1              36 – 16
B.I.O.S. D3                  – Bv 2Brothers D2    32 – 30
Bv 2Brothers D3        – B.I.O.S. D2              28 – 24
B.I.O.S. D4                  – Bv 2Brothers D4    26 – 33
Bv 2Brothers D5        – Almere ’83 D2        36 – 16


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 7