Martien Koopman dendert door naar het Gewest

Geplaatst op 25 september 2023

Afgelopen weekend speelde Martien Koopman de Districtsfinale Libre 4e klasse bij BBC in Biddinghuizen. De finale omvatte 7 wedstrijden in 2 weekenddagen.

Op zaterdag speelde Martien vier partijen. Martien blijkt een “slow starter” te zijn, want de eerste 2 partijen (tegen Koert de Bruijn van R.A.D.I.O. en Wim Hermsen van DOS) gingen direct al verloren, waardoor de kans op een Gewestelijke finaleplaats meteen al heel ver weg was. Ook zijn %Moy van 65,026% leek helemaal nergens op. Maar zie daar, een wonder geschiedde, want de volgende twee partijen (tegen Cors uit den Bosch van DOS en Herman Albers van B ’67) werden gewonnen, waardoor Martien toch nog weer met volle moed aan de tweede dag begon. Ook zijn %Moy was inmiddels boven de 100% gestegen.

De tweede dag verliep vlekkeloos. Alle drie resterende partijen (tegen Karel de Goede en Dennis Weggelaar, beide B ’67, en Bart van ’t Hag van BBC) werden gewonnen. Na elke partij steeg zijn zelfvertrouwen alsmede de positie op de ranglijst, waarna hij uiteindelijk uitkwam op een schitterende 2e plaats met een Moyenne van 1,178 hetgeen ruim 103% boven zijn aanvangsmoyenne ligt.

De finale werd gewonnen door Cors uit den Bosch die slechts één partij verloor (van Martien). Cors, Martien en ook de nr. 3 Herman Albers gaan naar de Gewestelijke Finale, welke wordt gespeeld op 12, 13 en 14 januari bij LBV ’23 in Lelystad.

Als U geïnteresseerd bent in de volledige uitslag, klik dan hier.


Aart van DronkelaarMartien Koopman dendert door naar het Gewest