Hoogtepunten speelweek 2

Geplaatst op 30 augustus 2023

In speelweek 2 kwamen weer 11 van de 13 teams van Bv 2 Brothers in actie. Alleen de libreteams in C1 en C2 zijn zich nog steeds geestelijk en lichamelijk aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Over 2 weken mogen zij van start gaan.
Dagteam1 is opnieuw van plan om zich in de strijd om de bovenste plaatsen te mengen. Tegen dagteam1 van Almere ’83 was ik er persoonlijk getuige van hoe Nico zijn partij overdonderend begon met een serie van 63. Die klap kwam zijn tegenstander nooit meer te boven. Omdat ook Henny en Henk hun partijen wonnen betekende dit de volle mep en voorlopig de koppositie in R3A.
Ik mocht als invaller acte-de-presence geven bij dagteam2 in de broederstrijd tegen dagteam3.  Het werd een eenzijdig gebeuren waarbij ook dagteam2 de volle mep scoorde tegen ons 3e dagteam. Buiten de winst van Ab en ondergetekende caramboleerde vooral Gangel er stevig op los en won met een moyenne van bijna 2,4 van Hans. Hiermee nestelde ook dagteam2 zich op de 1e plek in R3B.
Dagteam4 kreeg dagteam5 als opponent. Nadat Bert een prima overwinning behaalde op Arie, walste Leo met een moyenne van ruim 2 over Martien heen. Bart van dagteam5 zal gedacht hebben: Dat kan ik ook en hij liet op zijn beurt die arme Kees na 17 beurten volslagen kansloos.

De 3banders van Bv 2 Brothers 1 debuteren sterk in B1B. Bever mocht in de rumoerige keet van K.O.T. aftrappen en liet in 39 beurten geen spaan heel van Erik vd Weerd. Hans deed het iets rustiger aan maar pakte ook de winst tegen Piet Schaefer. De partij van Rob tegen Remco Haye was echter een meest spannend en die eindigde onbeslist. Met 34 punten in de tas konden onze mannen huiswaarts keren en ook zij staan na 2 wedstrijden op pole position.
Bv 2 Brothers 2 had het lastig op de nieuwe lakens bij Leusderkwartier 1. Bert moest na 40 beurten zijn meerdere erkennen in Robert van Bekkum. Bever en Rob wonnen wel zij het dat ze geen 12 punten scoorden omdat ze de limiet van 60 beurten volmaakten. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.
Bv 2 Brothers 3 moest thuis een zware nederlaag slikken tegen Leusderkwartier 2. Jan en Johan konden het niet bolwerken tegen hun tegenstanders en de nieuwe kopman Tammo kon zijn galavoorstelling van een week eerder geen vervolg geven. De verplichte 29 caramboles waren toch te hoog gegrepen voor Tammo. Hierdoor is hij weer teruggezakt naar 23.

De libristen van Bv 2 Brothers 6 mochten een topduel uitvechten met Leusderkwartier 3. Ook zij konden, net als de 3banders van Bv 2 Brothers 2 maar moeilijk wennen aan de nieuwe lakens in Amersfoort. Gelukkig hadden hun tegenstanders daar ook moeite mee. Marcel en ondergetekende wonnen wel na een matige wedstrijd. Joop kwam helaas net tekort voor de volle mep, maar de teamwinst werd wel ruimschoots binnengehaald met als bonus de voorlopige koppositie in C3A.
Voor Bv 2 Brothers 7 was er opnieuw een nederlaag. Thuis tegen Leusderkwartier 4 overtuigde alleen Roel met een mooie overwinning. Martin en Bert hebben echter hun draai nog niet gevonden en zij verloren. Maar de competitie is nog lang en dus is er hoop.
Bv 2 Brothers 8 behaalde de 2e achtereenvolgende overwinning. Thuis tegen Bv D.O.S. 17 speelde Martien zijn tegenstander volledig zoek en kwam uit op een prachtig moyenne van 1,5. Omdat Harm ook won en invaller Martin nipt verloor resteerde een ruime overwinning van onze mannen.

De uitslagen:
K.O.T. 1                    – Bv 2Brothers 1          24 – 34
Leusderkwartier 1  – Bv 2Brothers 2         24 – 24
Bv 2Brothers 3       – Leusderkwartier 2   19 – 36

Leusderkwartier 3 – Bv 2Brothers 6         26 – 33
Bv 2Brothers 7       – Leusderkwartier 4   25 – 32
Bv 2Brothers 8       – Bv D.O.S. 17              33 – 23

Bv 2Brothers D1     – Almere ’83 D1          36 – 23
Bv 2Brothers D3     – Bv 2Brothers D2     16 – 36
Bv 2Brothers D5     – Bv 2Brothers D4     24 – 26


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 2