Hoogtepunten speelweek 1

Geplaatst op 23 augustus 2023

Het biljartseizoen is weer in volle hevigheid losgebarsten. Zoals jullie gewend zijn zal ik ook dit seizoen weer verslag doen van het wel en wee van onze teams zij het niet in dezelfde vorm als vorig seizoen. Aangezien we inmiddels met 13 teams aan de competitie deelnemen is het bijna niet te doen om bij de resultaten van iedereen individueel even stil te staan. Dit seizoen zal ik de hoogte- en dieptepunten van de teams benoemen. Voor sommigen wellicht confronterend, voor anderen motiverend. Hoe het ook zij, we hopen dat alle teams met een gezonde instelling de competitie ingaan waarbij behalve het resultaat ook de gezelligheid voorop staat.
In principe kunnen jullie in het weekend na de speelweek een kort verslag tegemoet zien. Dit keer is het wat later geworden. Privéomstandigheden zijn daarvan de oorzaak.

Goed, hoe is de aftrap van dit seizoen gegaan. Persoonlijk mocht ik getuige zijn van de eerste wedstrijden van 2 dagteams t.w. dagteam2 en dagteam4.
De mannen van dagteam2 speelden niet overtuigend maar dat was ook niet nodig tegen B’67. Alleen Gangel had zijn dag niet helemaal en moest het onderspit delven tegen Herman Albers. Ab en Kees zorgden ervoor dat hun tegenstanders met een kater terug konden reizen naar Amersfoort.
Op tafel 3 wist alleen Bert van dagteam4 de winst te pakken, al ging dat met hangen en wurgen. Hij kon echter een dikke nederlaag van zijn team niet voorkomen. De mannen van Hoevelaken lieten er geen twijfel over bestaan dat zij de betere waren.
Dagteam1 streed een spannende strijd tegen Almere ’83 D4 waarbij 2 partijen op 1 carambole werden beslist. Wat dat betreft hielden de teams elkaar in evenwicht want in de eerste partij trok Henny net aan het langste eind, terwijl Nico in de laatste partij 1 carambole tekortkwam. Alleen Henk kreeg een koekenbakker als tegenstander en die wist er idd. maar weinig van te bakken.
Dagteam3 kwam met een minimale nederlaag terug uit Harderwijk. Gijsje zette met een overtuigende overwinning ons team tegen D.O.S. nog wel op een voorsprong, maar Hans en Johan konden deze niet vasthouden en dus resteerde een kleine nederlaag.
Dagteam5 tenslotte, was niet opgewassen tegen Almere ’83 D3. Alleen Arie pakte de winst. Martien speelde een berepartij maar zijn tegenstander was nog net iets beter en ook Bart moest zijn meerdere erkennen in Chris Philipoom, die boven zichzelf uitsteeg.

Dan was er het eerste optreden van onze 3banders van Bv 2Brothers 1 in de 1e klasse en zij slaagden glansrijk voor deze eerste test. Op bezoek bij D.O.S. lieten zij hun tegenstanders alle hoeken van het biljart zien waarbij 2 zaken opvielen: Aart kwam terug van een 15-5 achterstand en Rob liet zien hoe je een moyenne van bijna 1 kan behalen. Omdat ook Hans weinig te duchten had van zijn tegenstander namen onze mannen overtuigend de 36 punten mee naar huis.
Bv 2Brothers 2 wilde daar niet voor onderdoen en behaalden hetzelfde resultaat door de 3banders van Bosgenoegen in eigen huis te kloppen. Alle 3 de teamleden (Dries, Bert en Bever) konden bogen op een prima moyenne en dus is ook voor hen de vuurdoop succesvol verlopen.
De mannen van Bv 2Brothers 3 wonnen ook zij het dat alleen Jan genoegen moest nemen met een gelijkspel. Tammo kreeg het publiek op de banken met een galavoorstelling waarbij hij alleen even vergeten was dat voor een nieuwe speler het moyenne na 1 wedstrijd zou worden herzien. Op basis van zijn prestatie zou hij dus verhoogd worden van 17 naar 42 caramboles. Weg seizoen zou je denken maar Tammo besloot protest aan te tekenen en zijn moyenne werd alsnog gecorrigeerd naar 29. Na enkele wedstrijden zal zijn moyenne nogmaals worden herzien op basis van zijn prestaties.

Waar de teams in C1 en C2 nog even moeten wachten voor hun seizoen ouverture, gingen de C3 teams wel van start. Mijn eigen team, Bv 2 Brothers 6 mocht aftrappen tegen D.O.S. Die week ervoor hadden we daar al tegen geoefend en verloren we alle partijen. Blijkbaar hadden we daarvan geleerd, want alle 3 gingen we als een raket van start. Voor Marcel en ondergetekende betekende dat 12 punten. Alleen Joop kon zijn niveau niet vasthouden en moest tegen Esther Kreuger met 8 punten genoegen nemen. De teamwinst hadden we toen echter al ruimschoots binnen.
Onze mannen van Bv 2Brothers 7 daarentegen presteerden niet best. Thuis tegen BBC 6 begon Roel met een slecht resultaat en hij kreeg navolging van Martin en Bert. Al met al leverde dit een dikke nederlaag op.
Bv 2Brothers 8 pakte wel de winst tegen R.A.D.I.O. 2. Nadat Martien zijn partij al had gewonnen, zorgde Harm voor een individueel hoogtepunt door in 17 beurten Koert de Bruijn te verslaan. Kees deed het tenslotte rustig aan en moest een flinke nederlaag slikken.

De uitslagen:
Bv D.O.S. 4           – Bv 2Brothers 1          17 – 36
Bosgenoegen 1     – Bv 2Brothers 2         24 – 36
Bv 2Brothers 3    – L.B.V. ’23 2                34 – 18
Bv D.O.S. 14         – Bv 2Brothers 6         29 – 32
Bv 2Brothers 7     – B.B.C. 6                     23 – 36
Bv 2Brothers 8     – R.A.D.I.O. 2             29 – 24
Almere ’84 D4      – Bv 2Brothers D1     25 – 33
Bv 2Brothers D2  – B’67 D2                     32 – 29
Bv D.O.S. D1         – Bv 2Brothers D3     28 – 27
Bv 2Brothers D4  – Bc Hoevelaken D2  24 – 32
Almere ’83 D3      – Bv 2Brothers D5     32 – 27


Wytze BoonstraHoogtepunten speelweek 1