“3GGG bij BBC”

Geplaatst op 28 maart 2022

Wedstrijdverslag BBC 3 – Bv 2 Brothers 6 (25-03-2022)

Team6 is weer volop in de winning mood. Na 3 achtereenvolgende overwinningen mocht ook het onderaan staande BBC geen probleem vormen. Kees meldde zich keurig om 18:45 uur bij mijn huis en samen zetten we koers naar de Flevopolder. Wel zouden we daar in Biddinghuizen weer te maken krijgen met het spelen op synthetische lakens. Voor Kees was dit nieuw, hij had geen enkele ervaring met dit soort lakens. Zoals een goed teamcoach betaamt, moest ik hem hierop dus goed voorbereiden. Met de woorden: “Ja Kees, een balletje verzamelen op die lakens is nog wel een dingetje hoor”, probeerde ik hem alvast op scherp te zetten.

Bij aankomst in het biljarthonk van BBC zat Ruud al aan de bar te wachten. Hij stond op scherp, dat was duidelijk. Aan de blik in zijn ogen zag ik dat Ruud een topprestatie wilde leveren. De tactische bespreking vooraf kon wat mij betreft kort en bondig: “Gaan we maar weer eens voor het beproefde ‘Houdt de kopman uit de wind’”, legde ik de mannen voor. Die knikten eensgezind ja en zo mocht Kees van acquit tegen Bart.

In het begin van zijn partij liep alles op rolletjes voor Kees. Hij zette Bart al vlot op achterstand en de eerste 12 punten gloorden al aan de horizon. Daarna kreeg Kees een inzinking en gaf Bart wat mooie aanvangsstootjes. Bart maakte daar graag gebruik van en kon met enkele kleine series Kees voorbij gaan. Kees had blijkbaar toch moeite met het laken op het biljart, maar hij was een snelle leerling. Ineens had hij door hoe het moest; een tikkie zachter, een tikkie nauwkeuriger. En voila: Het resultaat was een serie van 13 waarmee hij Bart na 29 beurten definitief op de knieën kreeg. Met een moyenne van 1,34 had hij toch nog een degelijke partij afgeleverd.

Mijn tegenstander was Dick en over de partij zelf kan ik kort zijn. Ik had de grootste moeite om op dit biljart een fatsoenlijke serie te maken. Wel 10x maakte ik een serie van 3 maar dan was de koek weer op. “Met elke keer 3 kom je d’r ook wel”, riepen Ruud en Kees vanaf de kant. Eén keer lukte het me om deze impasse te doorbreken en maakte ik er zelfs 4 in één beurt! Ik had echter wel een voordeel: Als Dick aan de beurt was kon ik met m’n ogen dicht even gaan relaxen op de stoel. Dick uitte na elke gemiste stoot een luidkeels: “GGG”, zodat ik meteen wist dat ik weer aan de bak kon. Ik hoefde dus zelf nergens op te letten. Na 36 beurten kwam er een eind aan mijn partij waarin het aantal 3-tjes zowat van het scorebiljet afvielen, maar ik wel 12 punten voor mijn team mocht bijschrijven. Over mijn moyenne zullen we het maar niet hebben.

Onze tactiek had weer gewerkt en Ruud kon ontspannen zijn partij tegen René ingaan. Ook Ruud had moeite om een lekkere serie op het laken te leggen maar hij scoorde wel met regelmaat meerdere puntjes. René bleek veel meer moeite te hebben met het biljart en als hij miste klonk het vanaf de kant weer: “GGG”. Scheidsrechter Dick gaf hiermee aan dat er weer eens een bal door René was gemist. Ruud trok zich hier niets van aan en koerste zonder problemen op de overwinning af. Na 21 beurten had ook hij de 12 punten in de tas en kon team6 dankzij 3GGG opnieuw met de volle mep huiswaarts keren.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van Dronkelaar“3GGG bij BBC”