BV2Brothers 1 is back!!

Geplaatst op 20 maart 2022

Wedstrijdverslag BV 2 Brothers 1 – Tex Saloon 1

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat het even stil is geweest rond het 1e driebandenteam. De reden daarvoor is/was dat de resultaten de afgelopen weken van dien aard waren dat geen van de teamleden zich geroepen voelde om een leuk verslag te schrijven van de gespeelde wedstrijden. Dreigementen dat overplaatsing naar een ander team zou volgen als sanctie hebben zelfs niet geholpen!

Afgelopen donderdag heeft het team echter weer het “licht” gezien. De thuiswedstrijd tegen Texsaloon1 stond op het programma. De mannen van Texsaloon staan een aantal plaatsen boven ons en zijn dus een geduchte tegenstander.

Dries (20) beet het spits af tegen Lance (17). Lance ging lekker van start en had al 5 punten in de 10e beurt terwijl Dries nog zijn zwarte top op de keu aan het schroeven was😊
Echter na beurt 11 t/m 23 maakte Dries met zijn plastic top maar liefst 13 caramboles. Terwijl Lance nog steeds op 5 stond! Dries heeft met prima spel de partij in de 45e beurt uitgemaakt terwijl Lance in al die beurten nog slechts 5 punten bij elkaar wist te sprokkelen. De eerst 12 punten waren binnen!! Een goede prestatie van Dries met moyenne 0,44.

De volgende partij was die van Michael (20) tegen Aart (23). De heren kwamen beiden wat moeizaam uit de startblokken. Na 10 beurten was het 1 tegen 2. Geïnspireerd door het mooie resultaat van Dries wist Aart langzaam de draad op te pakken. Maar Michael deed ook nog mee. Na 25 beurten stond het 9 – 10.  In de tweede helft van de partij was Aart de bovenliggende partij. Met goed en gedegen spel wist hij de partij in de 51e beurt te beslissen in zijn voordeel. Alweer 12 punten in de pocket met een goed moyenne van 0,45.

Daarna moest Rob (29) met zijn, volgens Aart, plastic top van de Intertoys!! aantreden tegen René (23). René, altijd een geduchte tegenstander en een prettige klant voor de bar, had blijkbaar besloten het rustig aan te doen. Na 10 beurten ging het nog gelijk op 4 – 3. In beurt 25 stond het 10 voor René tegen 14 voor Rob. Vanaf dat moment bleek de waarde van de tactiek “houd de kopman uit de wind”. Dankzij de twee winnende partijen van zijn teammaten kreeg Rob in de laatste 10 beurten vleugels en maakte hij in de 10 laatste beurten met een mooie serie van 5 in taal 10 punten. De derde partij was ook gewonnen met een mooi moyenne van 0,64: 36 punten. We wisten bijna al niet meer hoe dat voelde. Tijdens de partijen werd duidelijk dat er op de tafel naast ons door het 6e team ook geschiedenis werd geschreven. Ook zij 36 punten tegen B ’67!!!

Het werd nog een gezellige avond in ons clubhuis!!!

Aldus Rob Spierings


Aart van DronkelaarBV2Brothers 1 is back!!