“What’s in a name”

Geplaatst op 10 februari 2022

Wedstrijdverslag B ’67 7 – Bv 2Brothers 6 (08-02-2022)

Na de aftrap van de tweede helft van het seizoen, vorige week tegen BIOS, mocht team6 deze avond aantreden tegen het familieteam van B ’67. Vaak had ik me afgevraagd waar nu eigenlijk die ‘B’ voor stond in de naam van onze tegenstanders. Lang gedacht dat het voor ‘Biljartvereniging’ stond maar sinds ik daar als speler kom, lag een andere uitleg meer voor de hand. Het speellokaal van B ’67 is nl. rondom voorzien van allemaal luxe loungebanken. Hierdoor kwam bij mij de gedachte op dat dit vroeger wel eens een bordeel geweest had kunnen zijn. Vanaf dat moment twijfelde ik er niet meer aan dat B ’67 stond voor Bordeel ’67.

Thuis leverde dat nog wel eens misverstanden op. Als ik mijn vrouw vertelde dat we naar Bordeel ’67 moesten om te gaan biljarten, dan zag ik de twijfels in haar ogen. Ze liet me ondanks die twijfels toch gaan waarmee ik maar weer gezegd wil hebben dat haar vertrouwen in mij immens groot was.

Eerst pikte ik Kees op bij zijn huis en daarna zetten we koers naar Amersfoort. “Waar ga je naar toe”, vroeg hij toen ik richting Nijkerk koerste, “we moeten toch naar BIOS?” “Nee Kees, vanavond staat er geen film op het programma, maar we gaan naar het bordeel”, antwoordde ik stellig. Kees zijn ogen glinsterden en zijn teleurstelling was dan ook groot toen we het speellokaal van B ’67 betraden. We waren veel te vroeg, de interieurverzorger was nog aan het stofzuigen. Dat gaf ons de mogelijkheid om ons mentaal rustig voor te bereiden op wat komen ging. Die voorbereiding viel meteen in duigen toen ons driebandenteam het etablissement kwam binnenvallen. Met veel bombarie lieten de driebanders Aart, Dries en Rob aan iedereen weten dat ze waren gearriveerd. De voorbereiding van team6, normaal het toonbeeld van rust was volledig weg.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Terwijl Marcel en ondergetekende geriefelijk op de loungebank plaats namen, mocht Kees meteen aan de bak tegen Teus. Kees, die na deze wedstrijd de bijnaam ‘Kees Cadeau’ kreeg vond Teus een hele aardige man en gunde hem de overwinning graag. Aan het eind sprokkelde Kees met een serie van 8 nog wel wat extra puntjes bij elkaar, maar Teus maakte gretig gebruik van alle kadootjes en was in 28 beurten klaar.

Wytze kreeg een bekende tegenstander, Willem, en daar had hij al diverse malen van gewonnen. Zo ook nu. Zonder hoogstaand spel was het pleit in 30 beurten beslecht en mocht Marcel het wederom afmaken. Marcel begon goed tegen zijn tegenstander Mike en nam al snel een flinke voorsprong. Maar met een tussentijdse serie van 14 ging Mike erop en erover. Ondanks een serie van 10 kon Marcel het gat niet meer dichten. Wel speelde Marcel een goed moyenne met 2,24!
Zo verloren we voor de 2e achtereenvolgende keer, nu met 32-28. De 2e plaats hebben we echter altijd nog in handen.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van Dronkelaar“What’s in a name”