“BIOS, we mogen weer”

Geplaatst op 10 februari 2022

Wedstrijdverslag Bv 2Brothers 6 – BIOS 1 (03-02-2022)

Na een lange pauze mocht team6 afgelopen donderdag eindelijk weer de wei in. Het was zelfs op het nieuws geweest: De BIOS, het mag weer. Team6 had het zelfs nog beter geregeld: Wij hoefden niet naar BIOS, maar ze kwamen bij ons op bezoek. Het beloofde een heuse topper te worden, de nummers 2 en 3 van de ranglijst tegen elkaar met een onderling verschil van 10 punten.

Kees mocht het spits afbijten tegen Peter. Als teamleider had ik er een rotsvast vertrouwen in dat de lange pauze en de noeste trainingsarbeid van Kees zijn vruchten af zou werpen, maar niets was minder waar. Terwijl de oplossing soms voor de hand lag zag ik de twijfel bij Kees toenemen. “En nu?”, mompelde hij regelmatig als hij aan stoot was. Zijn tegenstander Peter had minder last van de zenuwen en harkte de carambooltjes met enige regelmaat bij elkaar. Zo verloor Kees kansloos en kon onze beproefde tactiek ‘Houd de kopman uit de wind’ meteen de prullenbak in. Voor Kees en team6 resteerden 7 punten.

Wytze had zijn verbouwing en verhuizing achter de rug en had goede hoop de draad van vorig jaar weer op te pakken. Zijn tegenstander was niet de minste: Anton de Verschrikkelijke. Die had Kees in de thuiswedstrijd en verschrikkelijk pak slaag gegeven en Wytze was dus gewaarschuwd. Het begin ging gelijk op, maar daarna wist Wytze met een uitgekookte tactiek langzaam weg te lopen van Anton. “Niets weggeven”, was het devies want daar maakt Anton meteen misbruik van. Enne… misbruik tolereren we niet bij BV 2Brothers. Zo maakte Wytze in de 26e beurt zijn laatste carambole en bleef Anton steken op slechts 35, waar hij er 43 moest maken. 12 punten dus voor team6.

Aan Marcel de opdracht om het af te maken. Winst met 1 carambole verschil was voldoende voor de overwinning en daar leek het in eerste instantie ook op uit te draaien. Marcel liep gestaag weg van zijn tegenstander Jan en in de verte gloorden de 12 punten en dus ook de winst voor team6. Maar in het zicht van de haven liet Marcel enkele kansrijke ballen onbenut en legde hij voor Jan ook nog eens een panklare situatie klaar. Terwijl Marcel er nog 2 moest maken kon Jan door de kadootjes van Marcel zijn ontbrekende 11 caramboles bij elkaar spelen. Voor Marcel resteerde de nabeurt. Die leverde gelukkig alsnog 2 punten op en zo eindigde deze partij in een gelijkspel. Een kleine winst van 29-30 voor BIOS derhalve, waardoor team6 op de ranglijst nog steeds 9 punten voor blijft.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van Dronkelaar“BIOS, we mogen weer”