“Geëmmer in Biddinghuizen”

Geplaatst op 18 september 2021

Wedstrijdverslag BBC 3 – Bv 2 Brothers 6 (17-09-2021)

Deze avond moest team 6 afreizen naar Biddinghuizen om het op te nemen tegen de nummer laatst BBC 3. Omdat Kees nog steeds afwezig was vanwege zijn hoogtestage, moest Marcel wederom invallen. Oplettende lezers hebben waarschijnlijk al gezien dat de coaching in team 6 van een dermate hoog niveau is dat Marcel daar de pannen van het dak speelt. Het is een kwestie van goed aansturen zullen we maar zeggen.
Nadat Wytze een tussenstop had gemaakt in Zeewolde om Ruud op te pikken, kon er koers gezet worden naar Biddinghuizen. Onderweg wisselden Ruud en Wytze van gedachten over de opstelling van vanavond. “Gaan we voor een 1-1-1 opstelling of spelen we met 3 verdedigers”, vroeg Wytze aan Ruud. “Laten we die eerste speelwijze maar aanhouden”, antwoordde Ruud en zo gezegd zo gedaan.

Eenmaal aangekomen bij het sfeervolle honk van BBC, troffen we Marcel in topvorm aan. Hij had zojuist enkele rondjes warm gelopen rondom het clubgebouw en zag er afgetraind uit. Precies wat Wytze verlangde van zijn manschappen. Gedrieën betraden we het pand. Eenmaal binnen zagen we tot onze schrik dat de BBC-ers onder elke tafel aan de kant een emmer geplaatst hadden. Tevens troffen we naast onze zitplaatsen bovenop de tafel een fles desinfectiemiddel aan die al ver over de datum was. Het leek er sterk op dat BBC een tactische variant had uitgedacht waarbij team 6 verplicht desinfectiemiddel moest gebruiken om vervolgens niet goed te worden. Die emmers onder de tafel stonden er immers niet voor niets. Daar trapten we echter niet in; dan maar met vieze handen spelen!

De tegenstander van Wytze heette Bart. Wytze moest erg wennen aan de synthetische lakens en kreeg het niet voor elkaar om de ballen lekker bij elkaar te spelen. Ze liepen iedere keer te ver door en hij moest flink voor de punten werken. Na 27 beurten sleepte Wytze toch de eerste 12 punten in de wacht en zijn tegenstander moest genoegen nemen met 8 wedstrijdpunten.
Marcel kreeg Henry als opponent en hij etaleerde meteen zijn blakende vorm. Die arme Henry kreeg geen schijn van kans en werd door Marcel persoonlijk gedesinfecteerd en gefileerd. Na 21 beurten was het al over en uit. Die arme Henry moest genoegen nemen met 3 punten.
Ruud sprak vol vertrouwen uit dat hij in zijn partij ook voor het maximale resultaat ging tegen Dick. Dick probeerde nog een spaak in het wiel te steken door de ballen zo wijd mogelijk over de tafel te spreiden maar Ruud liet zich niet kisten. Met een serie van 12 in de 28e en laatste beurt zorgde ook hij voor 12 wedstrijdpunten, waardoor we met de volle mep huiswaarts konden gaan. Team 6 blijft daardoor aan kop staan in 3C.

Aldus Wytze Boonstra


Aart van Dronkelaar“Geëmmer in Biddinghuizen”