Het heerlijk avondje was gekomen…………

Geplaatst op 22 augustus 2021
Ontzettend uitgerust na zo’n lange tijd geen competitie te hebben gespeeld vertrok het Driebandenteam vrijdagavond naar het clubhuis van de Poedel in Nijkerk. Dries en Rob hadden in de ochtend nog even de “degens” gekruist om even het goede gevoel te krijgen. Omdat Aart voor de 6e keer dit jaar van zijn welverdiende vakantie genoot was Nico gelukkig bereid om hem te vervangen. Blijkbaar veel te vroeg belden wij om 19.07 uur aan bij Geurt en Margriet.
Blijkbaar zaten ze nog aan het vrijdags-visje want er werd niet gereageerd op ons bellen. Na kwart over zeven, toen het laatste graatje afgekloven was, werden wij vriendelijk ontvangen door Margriet Veer.
Dries, duidelijk geïnspireerd door zijn gewonnen partij in de ochtend, liet de tegenstander de hakken zien en speelde Teun in 32 beurten (moy 0.625) van de tafel. Chapeau!!
Daarna mocht Nico het opnemen tegen Ben Ekkel (18). Het eerste deel stond Nico keurig voor zoals verwacht. Het laatste deel leek Ben een pact te hebben gesloten met vrouwe Fortuna. Ook had hij de zon in de rug en was het de ideale windkracht. Hij maakte een serie losse driebanders en Nico merkte dat 18 caramboles niet zo veel is!! Hoewel hij zich keurig terug knokte naar 22 moest hij in de 42e beurt zijn meerdere erkennen in Ben.
In de laatste partij moest Rob het opnemen tegen Jan Kamphorst (20). Beide heren hadden zich blijkbaar voorgenomen om eens goed te genieten van hun avondje biljarten op de vrijdagavond. De nodige poedels en series van 1 maakten dat het nog lang (66 beurten) gezellig bleef in café Veer. Toen
Jan uiteindelijk miste na zijn 19e carambole wist Rob badend in het zweet van het harde werken gelukkig zijn laatste caramboles te maken en ging er een zucht van verlichting door het team van de Brothers.
Wij gingen met een keurige 32 punten naar Putten terug, hebben Nico hartelijk bedankt voor zijn hulp en hem als eerste thuis afgezet. Onderweg naar de Veldstraat om Dries af te zetten hebben we tegen elkaar gezegd dat het erg gezellig was met Nico als invaller!!!
Volgende keer nemen we Tammo mee :-)
Aldus Rob Spierings

 


Aart van DronkelaarHet heerlijk avondje was gekomen…………