Positie kopman in gevaar

Geplaatst op 3 september 2020

Gisteravond werd door het B1 team vol zelfvertrouwen afgereisd naar Lelystad, waar onze driebanders moesten aantreden tegen de Jol. Onderweg was al bekend dat Dries moest aantreden tegen zijn dochter Anneke en aangezien Dries een trotse vader is vindt hij het maar wat mooi als zijn dochter goed presteert. Zijn teamleden vinden echter dat een vader er ook voor is om zijn dochter een lesje te leren en dat voor één avond het teambelang prevaleert boven het familiebelang. Tot halverwege de partij liep alles volledig naar wens en had Dries zijn dochter al op een 11-4 achterstand gezet. Echter, op dat moment brak zijn vaderhart en begon hij medelijden te krijgen zodat hij Anneke weer helemaal terug liet komen in de wedstrijd. Dat medelijden kwam helaas maar van één kant, want toen Anneke eenmaal op gelijke hoogte was gekomen vloog ze met dezelfde snelheid door naar de finish en bedankte ze haar vader voor de geboden steun. Door al die vaderliefde kwam het team echter wel op een achterstand te staan van 12-6.

Aart had de partij van Dries met gemengde gevoelens gadegeslagen en zat ondertussen vol met adrenaline. Blijkbaar was dat de juiste brandstof om goed te presteren want Aart leverde daarna een historische overwinning af. Met een moyenne van 0,522 werd Thijs K. het slachtoffer van Aart’s dadendrang. Thijs maakte in de hele partij slechts 2 caramboles, hetgeen hem slechts één wedstrijdpunt opleverde (1-12).

Rob was er de hele week al op gebrand om zijn matige resultaten van de eerste twee wedstrijden zo snel mogelijk recht te zetten, want ondertussen was het moyenne van Aart hem voorbij gestreefd en ziet hij volkomen terecht zijn positie van kopman in gevaar komen. Gelukkig heeft hij nog heel veel wedstrijden om de verhoudingen weer recht te trekken en daar moest meteen maar eens mee begonnen worden. Helaas leverde zijn dadendrang ook gisteravond tegen Gerard P. weer niet het gewenste resultaat op met als gevolg weer een lager moyenne dan Aart. Dat hij de partij ook nog eens  met 12-6 verloor was niet meer dan een vervelende bijzaak.

Einduitslag: 25-24 in het voordeel van De Jol.

Aldus Aart van Dronkelaar


Aart van DronkelaarPositie kopman in gevaar