Goede competitiestart van Dagteam 2

Geplaatst op 29 augustus 2020

Eindelijk kon de competitie weer beginnen, en de eerste wedstrijd was tegen BV Leusden. Vol goede moed gingen we aan de wedstrijd beginnen.
Kees ging beginnen en liet zijn tegenstander al snel merken dat hij in een goede vorm steekt en snel goede oplossingen had. Zijn tegenstander moest ervaren dat Kees het uiterste van hem eiste door breed spel op de tafel achter te laten. Dit brak hem op en Kees ging met de 12 punten aan de haal.
Daarna moest Gangel aan de bak, en in het begin liep het niet zoals hij wilde, dus moest hij wat verzinnen en dat lukte. Het werd een tactische wedstrijd waarbij Gangel steeds beter in de wedstijd kwam. Helaas was de wedstijd te snel voorbij zodat Gangel net wat caramboles tekort kwam, maar toch een mooie 9 punten wist te pakken.
Daarna was Ab aan de beurt en de verwachting was hoog, maar deze wedstrijd liet zien dat de vorm nog niet aanwezig is. De tegenstander wist daar goed gebruik van te maken en ging met de volle winst strijken, Ab met 7 punten achterlatend.
Eindstand: 33-28 verloren.

De volgen de wedstrijd was tegen Almere ’83 .
Op verzoek van de tegenpartij wilden ze graag de speelvolgorde veranderen. Dat kon, dus moest Ab eerst aan de bak. Het begon met een paar missers van Ab en in een paar beurten stond Ab al op een grote achterstand. Door de ondersteuning van het team wist Ab er nog 8 punten uit te slepen.
Daarna was Gangel aan de beurt en hij was zijn tactische spel nog niet vergeten, en dat moest ook zijn tegenstander beamen. Door degelijk en mooi spel ging Gangel met de volle winst aan de haal: 12 punten.
Daarna mocht Kees weer zijn kunsten vertonen. Zoals de vorige wedstrijd al liet zien kunnen de tegenstanders weinig druk op Kees uitoefenen, en ook deze tegenstander moest lijdzaam toezien hoe kees door solide spel de volle winst wist te pakken.
Einstand: 32-26 gewonnen

De volgende wedstrijd was tegen Hoevelaken, altijd een streekderby dus verrassend.
Kees, als kersverse clubkampioen, moest beginnen en kon niet direct in zijn spel komen, maar kees kennende kwam het ritme snel terug. Door zijn rust en degelijke spel werd zijn tegenstandster steeds onzekerder en ging steeds meer missen. Kees ging met goed en degelijk spel met de volle 12  punten aan de haal.
Daarna was Gangel aan de beurt. Hij kende de tegenstander goed en had een tactisch plan bedacht (wat dat was wil hij niet zeggen) maar zijn tegenstander raakte er wel heel onzeker van. En Gangel wist door zijn spelwijze ook de volle winst te behalen, dus ook 12 punten.
Daarna moest Ab en bij het begin van de wedstrijd zag het er al naar uit dat het een zware wedstrijd voor Ab zou worden. Alles wat mis kon gaan ging mis en de tegenstander heeft daar goed gebruik van gemaakt en ging met de volle 12 punten aan de haal. Ab achterlatend met 5 punten.
Toch heeft het team de totale overwinning behaald met 25-29.

Aldus Ab van Doornspeek


Aart van DronkelaarGoede competitiestart van Dagteam 2