Hoogmoed komt voor de …………

Geplaatst op 20 augustus 2020

Gesterkt door het behalen van de “cup met de grote oren” van ons district reisden wij afgelopen dinsdag af naar Amersfoort voor onze 1e competitiewedstrijd tegen Leusderkwartier. Nadat wij aan alle coronamaatregelen hadden voldaan mocht invaller Kees de eerste wedstrijd beginnen tegen Dirk Hendriks (19).
Kees had even wat aanloopproblemen maar alras liep hij over tegenstander Dirk heen. Kees speelde met een moyenne van 0,40 een sublieme partij en de tegenstander bleef steken op 7 caramboles. Twaalf punten in de pocket!!!!
Daarna bond Aart de strijd aan met Carlo (19). Beide heren hadden de vakantie nog in de benen want het werd en lange partij van 61 beurten voordat beide heren een gelijkspel behaalden. Weer 10 punten.
Daarna moesten Mijndert (23) en Rob (27) het tegen elkaar opnemen.  Waar Mijndert steady van start ging en het ene punt na het andere maakte bleef Rob lang “droog” staan. Zelfs nadat de tegenstanders de eerste frituurhapjes hadden laten aanrukken kreeg Rob het maar moeilijk voor elkaar. Uiteindelijk lukte het hem om op een stand van 11-9 te komen toen Mijndert, die echt een prachtige partij speelde, de genadestoot toediende met een serie van 7!!! De paar laatste punten kwam Rob niet eens meer in de buurt. Met de 4 punten van Rob en de 12 en 10 van Kees en Aart gingen we toch als winnaar naar Putten. Dat noemen ze een wake-up call!

Om met Geert te spreken:

Het leven is bitter,
Het leven is zuur,
Maar alles smaakt beter
uit onze frituur!!

Aldus Rob Spierings


Aart van DronkelaarHoogmoed komt voor de …………