“Ze nemen je alles af …..”

Geplaatst op 10 december 2019

“Ze nemen je alles af”, is een veel gehoorde kreet in het huidige tijdsgewricht. Zwarte Piet, Nieuwjaarsvuren, dreigende pensioenkortingen, de biljartlocatie en nu ook nog mijn plezier in dat spel.

Ik bakte er maandag niets van op het groene laken en dat “komt door mijn tegenstander”. Hij legt niks weg, hij pakt de macht, hij lacht in zijn vuistje. Hij doet me dit aan. Ik vind hem niet leuk. Hij pakt me alles af. Mijn positie staat op het spel. Gelukkig zegt hij tussendoor: “Jammer man, het zit je niet mee. Wat een pech heb je vandaag” Hij ziet mijn frustratie, bah. Ik ben een loser en hij is in control.

Mijn stoten zijn te zacht, te onzuiver. Te weinig overtuiging. Geen macht. Ik ben kapot …… Ze nemen me alles af!

En dan, en dan ……… is er licht in de tunnel. Wout en George winnen hun wedstrijd overtuigend. Ze bouwen voort aan de successen van de C1. Na een rustige start neemt Wout het initiatief en wint van Evert in 22 beurten met een moyenne van 3,64. Bij George gaat het in het begin gelijk op en ieder zit te wachten wanneer hij het verschil (van 60) gaat maken. Dat gebeurt. Met een serie van 33 pakt hij de macht en brengt gestaag de wedstrijd tot een goed einde met een moyenne van 8,42.

Bv 2 Brothers C1 wint van BC Hoevelaken C1 met 30-24. Mijn maatjes beuren mij weer op ….ik zit zó diep! Onze vrienden Geert en Martien zijn stille getuigen en bieden fysiek en mentaal  ondersteuning waar nodig.

Aldus Nico Sandberg (alias de treurende Kerstman)


Aart van Dronkelaar“Ze nemen je alles af …..”