B1 niet te stuiten

Geplaatst op 28 november 2019

Het eerste driebandenteam jaagt als “de verschrikkelijke sneeuwman” door de competitie heen. Gisteravond in Lelystad was ook grote concurrent De Jol niet opgewassen tegen de scoringsdrift van onze Brothers.

Omdat de tegenstander van Dries wat later kwam moest Aart ditmaal het spits afbijten en dat vond hij eigenlijk wel lekker want dan is de druk nog niet zo groot. Bij het inspelen werd al duidelijk dat het niet aan het materiaal kon liggen als er onverhoopt verloren zou worden, want de ballen rolden lekker en de banden werkten uitstekend mee. Zonder ook maar één uitschieter stootte Aart zijn caramboles op regelmatige wijze bijeen. Zijn tegenstander Theo moest er 4 meer, maar kwam tot de 30e beurt niet in de buurt. Toen Aart op “en nog één” stond begon Theo plotseling van zich af te bijten en maakte hij in 3 beurten maar liefst 5 caramboles, maar gelukkig kon Aart erger voorkomen door precies op tijd de partij uit te maken. Moyenne van Aart 0,543 en 7-12 winst.

Inmiddels was Gerard, de tegenstander van Dries gearriveerd, maar in plaats dat Dries de tijd had gebruikt om warm te lopen, ging hij steeds naar buiten om in de kou te gaan staan roken. Toch gaven die shaggies hem blijkbaar de nodige rust, want ook Dries wist de partij al snel naar zijn hand te zetten. Voor Gerard was dit pas de derde partij van het seizoen, en hoewel hij de eerste twee partijen had gewonnen kon hij Dries echter ditmaal niet bijhouden. Laten we het houden op een gebrek aan ritme. Moyenne van Dries 0,475 en eveneens 7-12 winst.

Ondanks deze mooie resultaten van Aart en Dries had de gemeente Lelystad nog steeds niet voor vuurwerk gezorgd en dus dacht Rob: “Dan ga ik daar zelf wel voor zorgen”. En vuurwerk werd het. Allemachies, wat een show. Na 10 beurten al 17 caramboles, met maar liefst twee beurten van 5, terwijl tegenstander Frans nog op 3 stond en er ook nog eens één meer moest. Maar ondanks dat Frans alle hoeken van het groene laken te zien kreeg bleef hij heel sportief en had hij grote bewondering voor de verrichtingen van zijn opponent. Na die 10 beurten hoefde Rob dus nog maar 5 caramboles, maar daar deed hij dan weer (bewust of onbewust??) 14 beurten over. Desondanks een moyenne van 0,917 en 3-12 winst. Totaalscore: 17-36 en dus de 5e jackpot van het seizoen.

De eerste plaats op de ranglijst is hiermee behoorlijk verstevigd, want de voorsprong op nummer twee (DOS 4) bedraagt na gisteravond maar liefst 36 punten.

Wat echter opvalt is de enorme belangstelling voor de C1, maar de B1 komt er qua support een beetje bekaaid vanaf. Dat moet veranderen en dus daarom deze oproep: “Komt dat zien, komt dat zien…..”

Aldus Aart van Dronkelaar


Aart van DronkelaarB1 niet te stuiten