Primeur voor BV 2 Brothers

Geplaatst op 29 september 2019

Afgelopen vrijdagavond vond bij BV 2 Brothers een primeur plaats. Op initiatief van Frits Meulensteen werd in Putten de allereerste wedstrijd in het kader van het nieuwe Bekertoernooi voor Driebanden-teams gespeeld. Voor dit Bekertoernooi hebben zich 10 teams aangemeld, die volgens het knock-out systeem elkaar zullen bestrijden totdat er één winnaar overblijft. Klik hier voor de exacte spelregels.

Zodoende was vrijdagavond de eerste wedstrijd: BV 2 Brothers – BV ’75. Alle spelers van beide verenigingen speelden een (ingekorte) partij tegen elk van de spelers van de tegenpartij. De maximale partijlengte is 24 beurten en iedere speler moest een aantal caramboles maken wat afgeleid is van zijn niveau in de teamcompetitie of PK. De hele wedstrijd bestond uit 9 partijen en werd op 2 biljarts gespeeld.

Na 8 partijen was de stand volledig in evenwicht en moest de partij tussen de kopmannen Rob en Walter de beslissing brengen. Rob was in deze partij de gelukkigste, waardoor onze vereniging zich plaatste voor de kwartfinale. Ook BV ’75 kan zich echter nog plaatsen want ook de beste verliezer bekert door.

Voor de complete uitslag klik hier.


Aart van DronkelaarPrimeur voor BV 2 Brothers