B1 team magistraal

Geplaatst op 13 september 2019

Het eerste driebandenteam heeft gisteravond tegen De Jol 1 uit Lelystad een magistrale overwinning behaald. Met liefst 20 punten verschil (36 – 16) werd “het bootje” zwaar gehavend terug gestuurd naar Lelystad. Tot op dit moment is niet bekend of het bootje daar ooit is aangekomen of dat het onderweg gezonken is. Met name Aart steeg gisteravond mijlenver boven zichzelf uit en liet Thijs verbijsterd achter. Met een moyenne van 0,95 (!!!) was dit met afstand zijn beste partij uit zijn driebanden-carrière, al moet er wel bij worden gezegd dat er een paar hele mooie “zwijntjes” tussen zaten die ook nog eens tot een serie leidden.
Daaraan voorafgaand speelde zich eerst nog een familie-clash af, want Dries moest het opnemen tegen zijn dochter Anneke. En ook daar stond het nodige op het spel want vorig seizoen werd Dries tot twee maal toe kansloos door zijn dochter verslagen. Gelukkig heeft hij gisteravond het evenwicht in de familie weer enigszins hersteld, want nu was het Anneke die diep door het stof moest. Ook al kon ze aan het eind van de partij nog wat terugkomen, ze kon niet meer voorkomen dat vader-lief met een moyenne van 0,558 (!) aan het langste eind trok.
In de laatste wedstrijd won ook Rob nog van Theo, al ging dat wel wat moeizamer dan hij had gehoopt. Overigens wel begrijpelijk, want door de partij die vóór hem werd gespeeld voelde hij natuurlijk extra druk omdat plotseling zijn kopmanschap gevaar loopt :-) . Toch wist hij nog tot een meer dan draaglijk moyenne van 0,5 te komen, zodat alle drie spelers uiteindelijk ruim boven hun aanvangsmoyenne uitkwamen.
Uitslagen:
Dries – Anneke  12 – 6
Aart – Thijs          12 – 2
Rob – Theo         12 – 8

Het tweede driebandenteam wist “uit” niet te winnen van Leusderkwartier 1. Alleen Evert wist hier de volle buit binnen te halen. Uitslag: 30 – 25.


Aart van DronkelaarB1 team magistraal