B1 wint oefenwedstrijd van B2

Geplaatst op 7 augustus 2019

De driebanders hebben gisteravond het seizoen geopend met een onderlinge oefenwedstrijd tussen B1 en B2. Dat het allemaal nog niet van een leien dakje gaat bleek wel uit de lengte van de partijen. Geen enkele partij bleef onder de 50 beurten en dat betekent dat het eigenlijk alleen nog maar beter kan worden.

De eerste partij ging tussen Dries en nieuwkomer Jan en was gelijk al een daverende verrassing, want na een moeizaam begin wist Jan, met op het eind twee series van 3, de overwinning naar zich toe te trekken, Dries verbouwereerd achterlatend. In het begin leek het er zeker niet op dat Dries zich zou laten verrassen, want na 30 beurten was de stand 10-5 in het voordeel van Dries. Ook na 60 beurten zat Dries nog steeds op schema (14-11), maar daarna kwam Jan met zijnĀ fatale eindsprint, waardoor de partij eindigde in 12-7 voor Jan (wedstrijdpunten). De moyennes (beide 0,23) zijn echter, zeker voor Dries, voor verbetering vatbaar.

B1 kon dus aan de bak en om een afgang te voorkomen moesten de andere twee partijen toch eigenlijk gewonnen worden. De tweede partij, tussen Aart en Harm, was echter geen haar beter, maar hier was het verschil dat Aart uiteindelijk, met slechts 1 carambole verschil, van Harm wist te winnen. Het begin van de partij zag er voor Harm heel rooskleurig uit, want na 30 beurten had hij een ruime voorsprong opgebouwd. Een serie van 4 bracht voor Aart echter de kentering, want vanaf dat moment liep hij gestaag verder uit met als eindresultaat dus die benauwde 12-9 overwinning. Zijn moyenne van 0,29 was echter bedroevend slecht en belooft weinig goeds voor de aanstaande PK’s.

De beslissing moest dus komen uit de partij van Rob tegen Evert. Al heel snel bleek dat het niet de avond was van Evert, want hij speelde aanvankelijk ver onder zijn niveau. Door uitgaansangst van Rob kon Evert echter aan het slot van de partij nog gevaarlijk dicht in de buurt komen, maar precies op tijd wist Rob de partij uit te maken. Ook de nabeurt van Evert kon daar geen verandering meer in aanbrengen, zodat de partij eindigde in een 12-8 overwinning voor Rob.

Einduitslag dus: B1 – B2 >>> 31 – 29


Aart van DronkelaarB1 wint oefenwedstrijd van B2