Mwah, het kan slechter

Geplaatst op 27 maart 2019

BV 2 Brothers 3 – BV Zeewolde 1

Hans  liep in zijn partij t/m beurt 20 achter de feiten aan. Tot 26 caramboles was de tegenstander hem steeds een paar punten vóór. De toen ingezette demarrage liet Zeewolde schier stilstaand achter….. Hans blies de partij als een olifant met zijn lange snuit zomaar uit.  14 caramboles in 4 beurten waren de plotselinge nekslag voor de Zeewoldenaar. Tjakka! Mooi moyenne van 1.28!
Roel startte ijzersterk, na 11 beurten op 25 en de tegenstander op de helft daarvan. Dat zette zo door. Na 15 beurten op 29 en Zeewolde op 15. Geen vuiltje aan de lucht. Zo leek het…..want vanaf beurt 22 viel Roel droog. Drie caramboles voor de finish nota bene! En Zeewolde had vanaf de 18e beurt een wederopstanding ingezet met een apotheose vanaf beurt 24 met een serie van 8 erbij.  Tot verbijstering van alles en iedereen kwam Roel niet verder dan 40 en flipte Zeewolde net over de finish zonder de nastoot voor Roel. Balen met een moyenne van 1.38.
In de laatste partij van de avond schoot Zeewolde als een raket de lucht in. Met als 3e beurt een serie van 19 had Geert voorlopig het nakijken. Veel grote daden kon hij er niet tegenover stellen. Gelukkig ging de tegenstander op zeker moment wat minder scoren en kon Geert een beetje bijkomen. Zeewolde moest er bovendien 10 méér dus dat gaf toch nog wat kansen. Maar het bleef de hele wedstrijd schrapen. Geert bleef steken op 58 terwijl de tegenstander in zijn laatste beurt de benodigde 2 caramboles wel maakte. Het dubbeltje viel dus uiteindelijk net de verkeerde kant op. Met een moyenne van 2.23 en 9 winstpunten was de nederlaag nog enigszins zoet van smaak. Ondanks 2 verliespartijen dus nog wel 30 punten in de knip deze avond. Mwah, het kan veel slechter :-)
Aldus Geert Hoogerduijn

EBCL 4 – BV 2 Brothers 2    25 – 32


Aart van DronkelaarMwah, het kan slechter