Wedstrijdspanning?

Geplaatst op 28 februari 2019

De Baggelaar 2 – BV 2 Brothers 1           22 – 30
Omdat het de laatste tijd wat beter gaat met ons driebandenteam werd de wedstrijd tegen De Baggelaar met het nodige optimisme tegemoet gezien. Ook de resultaten op de trainingen bevestigden het positieve gevoel. Echter, in wedstrijden speelt ook de wedstrijdspanning mee en ook ditmaal bleek dat toch weer van doorslaggevende betekenis.
Dries leek daar nog het minste last van te hebben, want hij kwam tegen Henk zeer goed uit de startblokken en ondanks dat het naarmate de partij vorderde enigszins stagneerde, haalde hij toch vrij simpel de eerste 12 punten binnen. Ook zijn moyenne van 0,465 stemde tot volle tevredenheid.
Ook Aart begon redelijk goed en hij had al snel de benodigde marge (hij moest 5 caramboles meer dan zijn tegenstander) op het scorebord staan. Daarna begon Wim met goed spel en het nodige geluk Aart flink onder druk te zetten, waardoor Aart ging forceren. Ondanks dat hij tot het laatst bleef strijden voor een goed resultaat moest Aart uiteindelijk toch met een kleine nederlaag genoegen nemen (8-12).
In de laatste partij trof Rob een ontketende tegenstander. Berend, de laatste tijd uitstekend in vorm, toverde de ene na de andere schitterende carambole uit de hoge hoed. Het leek erop dat Rob daar behoorlijk van onder de indruk was, want er lukte deze avond echt hélemaal niks. Hopelijk blijft dit resultaat (2-12) niet te lang bij Rob hangen, want van een tegenstander in een dergelijke vorm is het lastig winnen.
Aldus Aart van Dronkelaar


Aart van DronkelaarWedstrijdspanning?