Los

Geplaatst op 27 februari 2019

Swift ‘ 71 2 – BV 2 Brothers 3      24 – 32
We wijten het slechte begin van Hans aan de lange rit door de polder naar Swifterbant. Gevolg: stijve spieren. Maar in de buurt van de 20 kwamen de spieren opeens “los”. Een paar flinke series en daar stond Hans, hupsakee, op 35 in 23 beurten (moy. 1.52!!). Swifter Jolanda bleef verbouwereerd achter. Ze had nota bene tot boven de 20 steeds flink voor gestaan. Hans is dus helemaal in de flow. “Daar moet op gedronken worden”, zong hij stilletjes voor zich uit.
Bij Roel kwam er niet zoveel los. In het middenspel reeg hij de ene op-een-haartje-na-bal aan de andere. En dan kun je dus gaan zitten. De Swifter stond langer aan de tafel, was lekker los en hoefde er maar 35. In de finale leek Roel dus kansloos, maarrrrrr hij toonde herstel en sloop dichterbij. Helaas net iets te laat want de tegenstander floepte toch net voor het echt spannend werd uit. Roel had toen gelukkig de schade al beperkt tot 8 wedstrijdpunten.
Bij Geert staat in ieder geval vaak één ding vast: wisselvalligheid. De start was lekker los en binnen no time stonden er rond de 40 punten op de teller (moy. 3) . Swifter Jan op grote afstand.  Maar toen gebeurde het weer, punten schrapen i.p.v. serietjes maken. Het liep niet meer, geen aanvangstootje of wat er ook maar op leek. Een paar domme missers…… De tegenstander zat gelukkig ook vast maar kwam van lieverlee toch wat dichter bij zijn totaal. Gelukkig kon Geert de pot nog goed over de streep trekken maar had daar voor zijn moyenne helaas veel te veel beurten voor nodig (moy. 1.88).
Het goede nieuws is dat we weer 32 punten optellen en helemaal los zijn. We kruipen naar de subtop van de poule en zijn dus opeens een factor om rekening mee te houden.
Hans droomt er al van om “verhoogd” te worden!!
Aldus Geert Hoogerduijn

Almere ’83 7 – BV 2 Brothers 2      36 – 24


Aart van DronkelaarLos