Bijna!!! Maar net niet…

Geplaatst op 24 februari 2019

BV 2 Brothers 1 – Leusderkwartier 1
Zonder hun kopman Rob, maar met de nog ongeslagen invaller Tammo, bonden onze driebanders donderdagavond de strijd aan met het Amersfoortse Leusderkwartier 1. Al met al werd het een wedstrijd waar geen einde aan leek te komen, maar het uiteindelijke resultaat vergoedde veel.
In de eerste partij had Tammo weinig moeite met zijn tegenstander. Althans, als je naar het eindresultaat (12-5) kijkt. Tammo moest daarvoor echter wel 50 keer naar de tafel, maar dat gold natuurlijk ook voor zijn tegenstander. Tammo’s moyenne van 0,3 kon er echter uiteindelijk nog prima mee door.
In de tweede partij kon Dries maar niet los komen van zijn tegenstander. De partij leek eindeloos te duren, maar de spanning vergoedde veel. Na 60 beurten moesten beiden nog 3 caramboles. Uiteindelijk had Dries na 65 beurten nog 1 carambole te gaan toen zijn tegenstander “uit” ging (9-12 dus).
In de derde partij zag het er heel lang naar uit dat Aart aan het kortste eind zou trekken, want na 40 beurten hoefde zijn tegenstander nog maar 1 carambole en Aart nog 3. Het wonder geschiedde echter toch nog, want na 50 beurten was Aart “uit” en stond zijn tegenstander nog steeds op “en nog één”.
Met de einduitslag van 33 – 26 waren er uiteindelijk toch nog tevreden gezichten en verdwijnt de laatste plaats steeds verder uit het zicht.
Aldus Aart van Dronkelaar


Aart van DronkelaarBijna!!! Maar net niet…