“Vaker meegemaakt”

Geplaatst op 30 januari 2019

BV 2 Brothers 3 – De Jol 4
Vader en zoon Plette op bezoek staat altijd voor een leuk potje biljarten. De vraag was dit keer voor wie? :-)
Hans speelde goed en knalde er in de 9e beurt zelfs in 1 x 10 caramboles uit (moyenne van dat moment van +2). Na 21 beurten leek de winst voor het grijpen met 30 punten op de teller. Trainer Nico aan zijn zijde deed hem kennelijk goed…. En de tegenstander leek in geen velden of wegen te zien met slechts 17 op het bord. Maar….. ik durf het bijna niet te zeggen, toen gebeurde er wat we al vaker hebben meegemaakt. Het motortje viel stil met 6 poedels op rij. Geen lekker aanvangsstootje meer en áls er één lag dan werd die verprutst. Wedstrijdspanning??? De Jollenaar had een “tijger in zijn tank” en scoorde (natuurlijk…!!) dat het een lieve lust was. Gelukkig ging Hans nog net op tijd uit met 2 caramboles en nog 4 te maken voor de man uit Lelystad in de nabeurt. En hij flikte het er 4 te maken. Gelijkspel dus maar dat voelde als een nederlaag.
Roel deed er in zijn partij tegen pa Plette tot aan beurt 10 nog wel toe. Beiden gingen gelijk op. Daarna gaf P. gas en bleef Roel slechts puntjes schrapen. Met een poedel of één puntje per beurt kon hij de tegenstander niet bijhouden. Bloedeloos verlies met slechts 7 wedstrijdpunten na 26 beurten. Het moyenne dus ook niet om over naar huis te schrijven.
Het verhaal van Geert tegen Plette junior is gauw verteld. Beiden gingen als raketten van start. Geert na 2 beurten op 16 met een serie van 12 maar Brian knalde er in de 3e beurt 14 uit zijn toverstok. Na 6 beurten de stand op 28-33 in het voordeel van Putten. Beide heren speelde dus top….. Maar…. ik durf het bijna niet te zeggen, toen gebeurde er wat we al vaker hebben meegemaakt (……). Het motortje viel stil met 8 beurten met 7 poedels en 1 beurt van 1. Geert miste hierbij een paar ballen op minder dan 1 mm en liet vervolgens goud op tafel liggen voor P. Die caramboleerde er lustig op verder en maakte de partij uit in de 14e beurt met een moyenne van 3,79. Geert bracht niks meer in de nastoot en strandde dus met slechts 5 matchpunten. Enige lichtpunt was een moyenne (boven zijn aanvangsgemiddelde) van 2,43.
Het was een leuk potje biljarten voor met name de Jolly-boys. Hans, Roel en Geert gaan binnenkort gedrieën naar een groepstherapeut…..
Aldus Geert Hoogerduijn


Aart van Dronkelaar“Vaker meegemaakt”