Drie keer niks

Geplaatst op 25 januari 2019

BV 2 Brothers 1 – De Jol 1
Gisteravond moesten de driebanders aantreden tegen koploper De Jol 1 uit Lelystad, maar ondanks dat onze jongens van tevoren een soort oorlogshouding aannamen werd het “drie keer niks”.
Dries moest, zoals gewoonlijk, het spits afbijten en net als in de heenwedstrijd in Lelystad lukte ook nu weer in het begin helemaal “niks”. Na 25 beurten had Dries slechts 2 caramboles op de teller. Ook bij Thijs, zijn tegenstander, liep het in het begin niet lekker en zo kon het gebeuren dat Dries met een serie van 3 plotseling weer gelijk stond. Hoop deed leven, maar niet voor lang, want 15 beurten later had Dries er één carambole bij, terwijl Thijs acht keer had gescoord en stond Thijs plotseling op “en nog drie”. Echter, toen kwam er zand in de motor van Thijs, want weer 20 beurten later was het net andersom: één carambole voor Thijs en acht voor Dries. Na vijf kwartier was het echter toch Thijs die de laatste twee caramboles wist te maken en zodoende Dries achter liet met 16 caramboles en 8 wedstrijdpunten.
De partij van Aart was bijna een kopie van die van Dries, ook “niks” dus. Theo, de tegenstander van Aart, stond al na 15 beurten op 10 terwijl Aart nog op 2 stond. De volgende 15 beurten ging de partij gelijk op, beide 7 caramboles erbij. Weer 15 beurten later zag de stand er een stuk draaglijker uit. Terwijl Theo 5 caramboles meer moest maken begon Aart hem in de nek te hijgen, want Aart kwam als eerste op “en nog drie”. Theo voelde de druk en gaf nog één keer gas. Hij sloot de partij af met twee beurten van 2 waarna ook Aart zijn tegenstander de hand kon schudden.
De laatste partij ging tussen Rob en Frans, maar ook Rob kon geen potten breken. Hoewel het er in het begin hoopvol uitzag (na 15 beurten 8-3 voor Rob) werd ook deze partij uiteindelijk “niks”. In het middenstuk gaf Frans effe gas, waardoor hij na weer 15 beurten plotseling 7 caramboles vóór stond    (10-17). Omdat Rob ook nog eens 4 caramboles méér moest maken, moest er een klein wondertje verricht worden om de partij nog te kantelen en dat was dan ook duidelijk teveel gevraagd, want Rob bleef uiteindelijk steken op 21 caramboles en slechts 7 wedstrijdpunten. Einduitslag: 23-36.
Aldus Aart van Dronkelaar


Aart van DronkelaarDrie keer niks