Nipte zege driebanders

Geplaatst op 19 januari 2019

BV ’75 10 – BV 2 Brothers 1
Het driebandenteam heeft gisteravond in Leusden een nipte zege behaald op BV ’75 10. Na uitgebreide bestudering van de foto-finish bleken de Brothers met slechts één punt verschil gewonnen te hebben.
In de eerste partij moest Dries alle zeilen bijzetten om zijn tegenstander van zich af te schudden. Tot halverwege de partij ging het gelijk op, maar daarna kwam er zaagsel in de machine van zijn tegenstander en zodoende kon Dries de overwinning met 12-8 naar zich toetrekken.
In de tweede partij kwam Aart wat moeizaam op gang, maar daarna liep hij snel uit naar een grote voorsprong. Echter ook hier  nam de partij halverwege een dramatische wending. Terwijl zijn tegenstander puntje voor puntje bijeen bleef sprokkelen kwam Aart volledig droog te staan. Op een gegeven moment moesten beide spelers nog één carambole maken en dat lukte de tegenpartij net iets eerder. Aart had ook geen nabeurt meer en verloor dus met 9-12. Zijn moyenne van 0,311 stond in geen enkele verhouding met de gespeelde PK wedstrijden eerder deze week.
Daarna was het de beurt aan Rob. Hij had de laatste weken goed getraind en dus vond hij dat het er nu maar eens uit moest komen. Dat het zwaar zou worden wist hij al op voorhand, want zijn tegenstander was in vorm en bovendien moest Rob acht caramboles meer maken. In het begin pruttelde de machine nog wat tegen, maar daarna begon het steeds beter te lopen. Ook hier was de finale uitermate spannend. Toen zijn tegenstander uitging moest Rob nog twee caramboles maken om gelijk te komen. De acquit stoot was geen probleem, maar wat hij overhield leek bijna niet te maken. Toch wist hij ook deze nog op een prachtige manier te scoren en dus kon hij met opgeheven hoofd (moyenne (0,5) een gelijkspel op zijn conto bijschrijven. Einduitslag: 31-30.

Leusderkwartier 3 – BV 2 Brothers 2       36 – 18


Aart van DronkelaarNipte zege driebanders