Directe Promotie voor Aart

Geplaatst op 20 december 2018

Gisteren en vandaag moest Aart in Hoevelaken aantreden voor de Voorwedstrijden Driebanden Dag PK 3e klasse en net als eerder dit jaar bij de Avond PK heeft Aart dermate goed gepresteerd dat hij “Directe Promotie” naar de 2e klasse heeft afgedwongen. Dit succes heeft hij mede te danken aan de geweldige begeleiding van “personal coach” Martien (op woensdag) en “mental coach” Dirk (op donderdag).

De poule in Hoevelaken bestond uit 6 deelnemers, die allen 4 wedstrijden moesten spelen. Op de eerste dag speelde Aart heel sterk, echter dat deden ook zijn tegenstanders en dus waren de eerste twee partijen superspannend. In deze beide partijen liep Aart al snel een achterstand op, maar halverwege beide partijen kwam de diesel op gang. Dat leverde in de eerste partij tegen Antoon een overwinning op met slechts één carambole verschil (moyenne 0,378) en in de tweede partij tegen Rinus maakte Aart in de nabeurt op het nippertje gelijk. In deze partij speelden beide briljant met voor Rinus een moyenne van 0,476 en voor Aart een moyenne van 0,666.

Op de tweede dag moest Aart openen tegen Bertus, die tot dat moment nog puntloos was. Hij was dan ook van plan om het Aart heel lastig te gaan maken en dat gebeurde dan ook. Een eindsprintje leverde Aart uiteindelijk toch weer de overwinning op met een moyenne van 0,466. Op de andere tafel had zich ondertussen een klein wondertje voltrokken, want Rinus maakte daar zijn partij uit in slechts 14 beurten, hetgeen een moyenne betekende van 0,714. Dat betekende dus dat Rinus en Aart op dat moment evenveel punten hadden, maar dat het moyenne van Rinus beduidend beter was. In de laatste wedstrijd moest Aart dus niet alleen zijn partij winnen, maar om eerste in de poule te worden liefst ook nog in heel weinig beurten. Bovendien moest Aart het opnemen tegen Evert-Jan, die tot dat moment nog slechts één wedstrijd verloren had. Hoewel Aart de wedstrijd wel won werd het uiteindelijk toch een beetje een anticlimax, want door het zeer verdedigende spel van beide spelers duurde de partij maar liefst 46 beurten. En omdat Rinus zijn partij eveneens won werd Aart uiteindelijk zonder nederlaag toch tweede in de poule. Het overall moyenne van Rinus was 0,493 en dat van Aart was 0,417 en omdat het maximum moyenne van de 3e klasse is vastgesteld op 0,350 zijn beide dus “Direct” gepromoveerd naar de 2e klasse. De Voorwedstrijden hiervan vinden plaats op 14 en 16 januari 2019 en zowel Rinus als Aart zal worden ingedeeld in een poule bij B’67 in Amersfoort.

De volledige uitslag over alle poules vindt U hier.


Aart van DronkelaarDirecte Promotie voor Aart