Zuur en Zoet

Geplaatst op 12 december 2018

Zeewolde 1 – BV 2 Brothers 3
“Niet om over naar huis te schrijven” en dat doen we dus ook maar niet……….
Nou vooruit, een klein beetje dan toch: Hans 31 caramboles in 39 beurten,  dramatisch gemiddelde  van 0,79. Omdat de tegenstander vergat een paar beurten eerder uit te gaan, kon hij de schade nog iets beperken door op het laatst van 21 naar 31 te komen: 8 matchpunten. Geert kwam niet verder dan 45 caramboles in 26 beurten. Moyenne van 1,73 en slechts 7 Mp. Hij speelde slecht en de tegenstander goed. Zo simpel was het. Uithuilen en opnieuw beginnen.
Aart was het lichtpunt van de avond als uitstekende vervanger voor Roel die vanwege zijn rug was afgehaakt. Strakke partij met een tegenstander die toch op wat afstand bij bleef. En die hoefde er maar 35.  Maar Aart speelde zoals hij dat kan, strakke ballen, no nonsens, gewoon hup hup hup, doorgaan. Missertjes deren hem niet. De volgende beurt knalt hij gewoon weer een paar caramboles op de teller.
Spannende finale waarbij de tegenstander er als eerste nog maar 5 moest. Aart kende geen zenuwen en toverde er in zijn laatste beurt 7 uit zijn keu. Ook de nastoot hield hem niet van de 12 punten af:  51 – 32 in 30 beurten. Top gedaan met een moyenne van 2,31. Rots in de branding die het zuur van de avond ietsje zoeter deed smaken met toch nog 27 Mp.
Aldus Geert Hoogerduijn

BV 2 Brothers 2 – EBCL 4         24 – 30


Aart van DronkelaarZuur en Zoet