Ghostwriter

Geplaatst op 2 december 2018

BV 2 Brothers 1 – De Baggelaar 2
Omdat Aart niet de juiste literaire vibe dacht te hebben heeft hij er dit keer voor gekozen gebruik te maken van een ghostwriter.
“van 33-toeren naar 78-toeren“
Afgelopen donderdag speelde ons 1e driebandenteam thuis tegen de Baggelaar.  Vooral voor uw ghostwriter was het even wennen dat, waar de wedstrijden normaliter om 19.30 uur beginnen, de tegenstanders ruim de tijd namen om nog een bakkie te doen, een sanitaire stop in te lassen etc., zodat we even na 20 uur werkelijk konden beginnen.
Dries (20 caramboles) moest het opnemen tegen Henk (15 caramboles). Geheel in het tempo van deze avond hebben de mannen 64 beurten nodig gehad om gelukkig de 20 punten van Dries het eerst aan te tekenen. Daarbij wel wat geholpen door Henk die in de laatste 23 beurten slechts 1 carambole wist te maken.
Daarna mocht Aart (20 caramboles) aantreden tegen de sympathieke Wim Guliker (15 caramboles). In het eerste deel van de wedstrijd vloog Wim uit de startblokken. Aart staat bekend als diesel dus pas in de tweede helft kwam hij langszij. Echter Wim stak in een perfecte vorm en hij wist, zwaar boven zijn moyenne, in 37 beurten de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, chapeau Wim!!
Rob was in de week voorafgaand door onze sportpsycholoog uitputtend voorbereid op zijn wedstrijd tegen Berend van L. van de Baggelaar die maar liefst 33 caramboles dient te maken gezien zijn moyenne van 0,666. De teleurstelling was dan ook groot toen duidelijk werd dat niet Berend maar Bert vd Bunt (17 caramboles) het zou opnemen tegen Rob.
Bert die duidelijk geen rekening wilde houden met de psychische gesteldheid van onze zwaar geplaagde nummer 1 ramde er in een van de eerste beurten een serie van 6!! caramboles uit. Ter illustratie, geen van onze driebanders heeft dat ooit in de competitie gepresteerd. Omdat uw ghostwriter absoluut geen partijdigheid verweten kan worden durf ik hier ook nog wel op te schrijven dat Bert van zijn 17 caramboles bij zeker 10 caramboles de mazzel van een klos, de wind of zon in de rug of iets dergelijks heeft gehad. Hij maakte de partij uit in 32 beurten. Rob heeft gezellig nog een borrel meegedronken met zijn team en de tegenstanders en is daarna op zoek gegaan naar een andere leuke sport………. Klaverjassen wellicht!? Wij laten u weten hoe dit verhaal over de kopman verder gaat.
Uw ghostwriter Rob Spierings


Aart van DronkelaarGhostwriter