Geleerde lessen

Geplaatst op 14 november 2018

BV 2 Brothers 3 – B ’67 6
Waar training toe kan leiden bewees Hans deze wedstrijd. Met een gemiddelde van 1,84 liet hij de Amersfoortse tegenstander zijn hielen zien. In 19 beurten tikte hij de 35 aan. Solide, rustig en weloverwogen stootte hij dat het een lieve lust was. Een enkel missertje maar geen krimp!
Maar wat het leukste was om te zien is dat zijn techniek veel is verbeterd. Steeds minder gezwaai met de keu, goede trekballetjes, zowel direct als via de band. Drie  beurten voor het eind sloeg Hans genadeloos de deur voor de tegenstander dicht met een serie van 9! De training werpt echt vruchten af bij de nestor van de club! Nooit te oud om te leren, dat zie je maar weer. Super Hans en bedankt Nico!!  Ook leuk: de tweede winstpartij achter elkaar van deze crack. Waar gaat dat naar toe?
De euforie van Hans sloeg niet over naar Roel. Gelukkig begonnen hij en de tegenspeler allebei matig aan de partij maar in beurt 11 en 12 gaf Ries gas met 7 en 10 caramboles. Het gat wat was geslagen wist Roel niet meer te dichten. Tot zijn grote  frustratie  miste hij daarbij nog een paar “makkelijke” stoten door onzorgvuldigheid en was het kwaad geschied. Met 1,19 en dus onder zijn moyenne en met 7 matchpunten bleef Roel in mineur achter. Volgende keer beter. Grote vraag was daarna of Geert zijn zenuwen dit keer  onder controle kon houden. Dat lukte eigenlijk vrij aardig maar hij speelde gewoon niet goed. Te vaak balletjes “net niet”, je kent dat wel……. En ook gewoon niet goed aangespeeld, te zacht ingezet. Dat soort kwalen…. Gelukkig  spatte de kwaliteit er bij zijn tegenstander ook niet af. Na 20 beurten stond er 29 – 26 op de teller in het voordeel van de Amersfoorter. In beurt 21 kreeg Geert een heerlijk aanvangsstootje (één van de weinige in deze pot!)  in de hoek van het biljart. Dat leidde tot een mooie serie van nota bene 18. Met een paar heerlijke trekballen en amorti-stoten met goed rappel en zelfs dubbelrappel nam Geert afstand van de verbouwereerde rivaal. Maar ja, toen moest het eindspel nog wel even doorgezet worden want de tegenstander moest er 47. Met voor hem nog 2 te gaan moest Geert er nog 10. Gelukkig miste hij en legde  Geert een serie van 8 op tafel. De spanning was om te snijden…. Met voor beide nog 2 te gaan dus gingen we (naar wat even later bleek) de laatste beurt in. De kopman van B ’67 maakte 1 carambole en liet een goed te maken aanvangsstoot liggen. Daarmee wist Geert het pleit in zijn voordeel te beslechten met 2 caramboles. Weliswaar onder zijn moyenne maar met 2,07 nog wel met een acceptabel gemiddelde.  En de 12 punten op zak. Met 31 – 27 de tweede winstpartij op rij van team 3. Goed bezig!!
Aldus Geert Hoogerduijn

BV 2 Brothers 2 – HNL 1          27 – 29


Aart van DronkelaarGeleerde lessen